RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА ИЗГРАДЊУ ПОСТРОЈЕЊА ЗА КОМБИНОВАНУ ПРОИЗВОДЊУ ЕЛЕКТРИЧНЕ И ТОПЛОТНЕ ЕНЕРГИЈЕ ИЗ БИОМАСЕ/БИОГАСА

8. маја 2015.године Министарство рударства и енергетике Републике Србије расписало је Јавни позив за доделу бесповратних средстава за изградњу постројења за комбиновану производњу електричне и топлотне енергије из биомасе/биогаса. Позив је отворен до 15. октобра 2015.године.

Циљ овог позива је подршка  инвеститорима у изградњи до осам постројења за комбиновану производњу електричне и топлотне енергије из биомасе или биогаса. Бесповратна финансијска средстава за реализацију позива у укупном исносу од 1,6 милиона УСД обезбеђују Глобални фонд за животну средину (ГЕФ) и Програм Уједињених нација за развој (УНДП) кроз пројекат „Смањење баријера за убрзани развој тржишта биомасе у Србији”.

Циљ овог пројекта, који се спроводи у оквиру међународне сарадње Републике Србије и Програма Уједињених нација за развој, Министарства рударства и енергетике и Министарства пољопривреде и заштите животне средине, је одрживо коришћење енергије кроз диверсификацију њених извора, док ће реализација овог позива представљати велики корак ка развој тржишта биомасе за коришћење у енергетске сврхе у Републици Србији.

На Јавни позив могу се пријавити привредна друштва, задруге или физичка лица која обављају регистровану делатност (предузетници и пољопривредна газдинства), већински су у приватној, односно задружној својини, испуњавају услове за изградњу постројење за комбиновану производњу електричне и топлотне енергије које као примарно гориво енергент користи биомасу у смислу закона којим се уређује енергетика, обезбедили су кредит од банке за изградњу постројења и  испуњавају остале услове наведене у документацији позива. Укупна вредност инвестиције у постројење износи најмање 1.200.000,00 УСД.

Бесповратна средства расподељују се по следећим правилима:Вредност инвестиције [УСД]

Износ бесповратних средстава

Укупан буџет за доделу бесповратних средстава

1.600.000 УСД

Опште правило за изабране пројекте

1.200.000 – 1.773.333

15%

Опште правило за изабране
пројекте

> 1.773.333

266.000 УСД

Минимални износ бесповратних средстава који се може одобрити за исплату најслабије рангираном изабраном пројекту

> 160.000 УСД

Комплетна документација и информације о Јавном позиву налазе се на следећем линку:

Јавни позив и конкурсна документација

Избор из конкурса

Јавни позив за учешће на међународном сајму SIAL у Паризу

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на једном од најзначајнијих међународних сајмова прехрамбене индустрије „SIAL“ који се одржава у Паризу, Француска, у периоду од 18. до 22. октобра 2020. године.
 

Избор из вести

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији

Основне информације о организацији националног Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији, као државни пројекат, непрекидно се одржава почев од 2005. године за сваку календарску годину, тако што се почетком године објави почетак, а у периоду април-новембар врше се обуке и провере достигнутог нивоа такмичарских тимова. Финале са шест најбоље пласираних трочланих тимова одржава се, по традицији,  22. децембра, од 20.00 h, у директном преносу на РТС-у.
Иноватори из Републике Српске укључени су од 2007. године у јединствени систем такмичења за обе српске државе.
Носилац Такмичења је ресорно министарство науке Републике Србије, у коме је по замисли координатора, оно и успостављено крајем 2004. године. У реализацију, у одређеним фазама, укључени су и ресорно министарство науке  Републике Српске, Привредне коморе Србије и Републике Српске, Фонд за иновациону делатност, Завод за интелектуалну својину, Стална конференција градова и општина, Новосадски сајам и Београдски сајам. Званични медијски партнер, је РТС, док РТВ, РТРС, као и сви други медији са националном, регионалном или локалном фреквенцијом, пружају подршку реализацији читавог пројекта.

 

Тренутна посета

Имамо 412 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА ИЗГРАДЊУ ПОСТРОЈЕЊА ЗА КОМБИНОВАНУ ПРОИЗВОДЊУ ЕЛЕКТРИЧНЕ И ТОПЛОТНЕ ЕНЕРГИЈЕ ИЗ БИОМАСЕ/БИОГАСА