RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни позив за учешће у Програму доделе бесповратних средстава за подршку удружењима селектованим у фази избора корисника PSD

ЈАНИ ПОЗИВ за учешће у Програму доделе бесповратних средстава (грантова) за 2015. годину за подршку удружењима селектованим у фази избора корисника Пројекта подршке развоју приватног сектора у јужној и југозападној Србији

Рок за пријаву: петак, 24. јул 2015.


Пројекат подршке развоју приватног сектора у 3 града (Врање, Лесковац и Нови Пазар) и 9 општина (Прешево, Бујановац, Медвеђа, Рашка, Сјеница, Тутин, Прибој, Пријепоље и Нова Варош) јужне и југозападне Србије (даље: Пројекат) спроводе Сједињене Америчке Државе, преко Мисије Америчке агенције за међународни развој (USAID) у Србији, и Влада Републике Србије, преко Националне агенције за регионални развој (у даљем тексту: Национална агенција) и акредитованих регионалних развојних агенција из Ужица, Краљева, Лесковца и Новог Пазара.

Општи циљ Пројекта је унапређење развоја сектора микро, малих и средњих предузећа и предузетништва, повећање продаје, унапређење извоза и креирање нових радних места у следећим секторима, у поменутим градовима и општинама јужне и југозападне Србије:

агроиндустрија,
модна индустрија (текстилна и индустрија одеће и обуће) и
лака индустрија.

Програм доделе бесповратних средстава (грантова) за 2015. годину за подршку удружењима селектованим у фази избора корисника Пројекта подршке развоју приватног сектора у јужној и југозападној Србији (даље: Програм) се реализује у оквиру Пројекта и спроводи га Национална агенција у сарадњи са акредитованим регионалним развојним агенцијама из Ужица, Новог Пазара и Лесковца.

Основни циљ Програма је  повећање продуктивности и конкурентности привредних субјеката  повезивањем у кластере, јачање сарадње малих и средњих предузећа и предузетника са научно-истраживачким организацијама, као и јачање оперативних капацитета удружења у функцији јачања њихове пословне конкурентности.

Право на коришћење бесповратних средстава имају удружења, односно правнa лица која управљају овим удружењима и која су одговорна за управљање пословним простором, објектима и активностима удружења у погледу њиховог коришћења и приступа, а која су селектована у фази избора корисника Пројекта у оквиру циљне групе удружења/кластери у складу са циљевима Пројекта, односно са којима је  Национална агенција потписала Споразум о сарадњи у оквиру „Пројекта подршке развоју приватног сектора у 3 града (Врање, Лесковац и Нови Пазар) и 9 општина (Прешево, Бујановац, Медвеђа, Рашка, Сјеница, Тутин, Прибој, Пријепоље и Нова Варош) јужне и југозападне Србије“  и који имају измирене обавезе по основу пореза и доприноса.

Пројектне активности које су предмет финансирања

Бесповратна средства ће се одобравати за набавку добара/услуга за реализацију одобрених пројектних активности, и то за:

1) улагање у развој и увођење нових технологија које доводе до унапређења производа, производних процеса и стварања нове вредности;
2) улагање у набавку опреме која доприноси еколошки прихватљивијој и енергетски ефикаснијој производњи;
3) увођење стандарда у пословање са циљем уређење пословања у складу са захтевима међународних стандарда пословања (имплементација стандарда, сертификација, ресертификација), као и  обележавање производа „CE“ знаком и тестирање производа;
4) набавка информационо-комуникационе технологије за канцеларије удружења.

Више на страници Националне агенције за регионални развој на којој можете и преузети конкурсну документацију.

 

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГ

JАВНИ ПОЗИВ

ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГ

Јавни позив за спровођење стандардизоване услуге менторинга објављује се у складу са Програмом Министарства привреде - Стандардизовани сет услуга (ССУ) за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2020. години, који се реализује преко акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА).

Услуга менторинга је намењена микро, малим и средњим привредним друштвима и предузетницима и задругама, а у циљу пружања подршке несметаном развоју и смањења броја неуспешних привредних субјеката и задруга, кроз пружање свеобухватне и благовремене подршке корисницима.
 

Избор из вести

Конкурс за станаре RIS HUB UE

Регионални иновациони startup hub центар (RIS HUB UE) Ужице је основан од стране кабинета Министра за иновације и технолошки развој, Града Ужица и АРРА Златибор са циљем да пружи инфраструктурну, управљачку и техничку подршку иновативним идејама и новооснованим предузећима, обезбеђујући им могућност да се уз стручну подршку развијау и расту, повезују са академским институцијама, приватним сектором и другим актерима. Успостављањем сарадње и умрежавањем са привредом, науком, истраживачким сектором, средњешколским и високошколским институцијама, РИС центар доприноси креирању одрживог система подршке за реализацију иновативних решења, унапређењу конкурентности регионалне привреде и равномерном регионалном развоју.

 

Тренутна посета

Имамо 424 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни позив за учешће у Програму доделе бесповратних средстава за подршку удружењима селектованим у фази избора корисника PSD