RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Креативна Европа - јавни позив за подношње пројеката у оквиру Европских пројеката сарадње

Институција која расписује конкурс: Европска комисија

Рок за предају документације: 07-10-2015

Тема: Култура

Износ гранта: 200.000 / 2.000.000 евра.

Величина сопственог учешћа: 50 - 60 %

Круг апликаната: Правне лице.

Резиме: Програм Креативна Европа, поред међусекторске сарадње, има два потпрограма и то су Култура и Медији. У оквиру потпрограма Култура, постоје могућности за:
- Сарадњу између културних и креативних организација из различитих земаља;
- Иницијативе да се преведу и промовишу књижевна дела широм Европске уније;
- Мреже које омогућавају конкурентност и међународну делатност културног и креативног сектора;
- Успостављање платформе за промоцију нових уметника и подстицање европских програма за културна и уметничка дела.

Потпрограм Култура помаже да културне и креативне организације делују на међународном нивоу и промовише прекограничну циркулацију културних дела и мобилност културних актера. Пружа финансијску подршку за пројекте са европском димензијом који за циљ имају ширење културних садржаја у иностранству.

Могућности финансирања покривају широк спектар планова: пројекти сарадње, књижевни преводи, мреже или платформе. Подржане активности имају за циљ да омогуће актерима у области културе и креативног стваралаштва да стекну међународно искуство.

Конкурс се односи на сарадничке пројекте мањег обима, што значи да су грантови ЕУ могући до 200.000 евра (60 одсто укупно могућег буџета), као и за веће сарадничке пројекте, који подразумевају грант ЕУ у максималном износу од 2 милиона евра (50 одсто укупно могућег буџета). За обе категорије максимално трајање пројекта је 48 месеци.

 

Линкови: Деск Креативна Европа Србија

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГ

JАВНИ ПОЗИВ

ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГ

Јавни позив за спровођење стандардизоване услуге менторинга објављује се у складу са Програмом Министарства привреде - Стандардизовани сет услуга (ССУ) за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2020. години, који се реализује преко акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА).

Услуга менторинга је намењена микро, малим и средњим привредним друштвима и предузетницима и задругама, а у циљу пружања подршке несметаном развоју и смањења броја неуспешних привредних субјеката и задруга, кроз пружање свеобухватне и благовремене подршке корисницима.
 

Избор из вести

Пројекат Јавна својина за развој јавног сектора, промотивни видео

У циљу промоције пројектних резултата и значаја одговорног и ефикасног управљања јавном имовином града Ужица и општине Бајина Башта у оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", израђен је први промотивни спот.

Пројекат "Јавна својина за развој јавног сектора", који финансира Европска унија у оквиру грант шеме Програма Exchange 5. Програм Exchange 5 реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, из средстава ИПА 2014, док је тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Спот можете погледати овде.

 

Тренутна посета

Имамо 402 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Креативна Европа - јавни позив за подношње пројеката у оквиру Европских пројеката сарадње