RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ПРВИ САСТАНАК ПАРТНЕРА НА ПРОЈЕКТУ eMEETS

Почетни састанак партнерских организација које учествују у имплементацији пројекта eMEETS који кофинансира ЕУ у оквиру Еразмус + програма, Унапређење омладинског предузетништва  у туризму у Републици Србији и Црној Гори, одржан је у 01. марта 2018. године у Беранама.  Организатор састанка била је Регионална развојна агенција Бјеласица, Комови, Проклетије која је водећи партнер и координатор пројекта.

У пројекту учествује 7 институција/организација из 5 држава: Црне Горе, Србије, Словеније, Немачке и Шпаније.

На иницијалном састанку пројектних партнера договорени су даљи кораци  и динамика имплементације пројекта. У наредном периоду активности на пројекту ће бити усмерене на оснаживање младих из Златиборског округа, севера и југа Црне Горе за предузимање активности које јачају могућност њиховог запошљавања и самозапошљавања у области туризма. На основу процедура и критеријума за селекцију учесника за одабране кандидате ће бити организован сет адекватних едукација и две посете примерима добре праксе у Шпанији и Немачкој.

У току пројекта ће се развити мобилна апликација као алатка за континуирано стицање нових знања и вештина како у пројекат укључених студената и средњошколаца, тако и свих заинтересованих за континуирано неформално образовање у области туризма и повезних сектора.

Поред Регионалне развојне агенције Златибор која је задужена за селекцију кандидата из Златиборског округа и партнера из Регионалне развојне агенције Бјеласица, Комови, Проклетије који врше селекцију кандидата у Црног Гори, у имплементацији пројекта учествују још и ГЕА колеџ из Словеније, The Steinbeis innovation gGmbH- Innovation Centre''European projects'' из Штутгарта, ГЕМС- НВО из Малаге, општина Будва и Институт за модерне технологије из Подгорице који ће с обзиром на искуство и досадашње иницијативе усмерене ка развијању пословних идеја, увести ученике у процес предузетничког учења и омогућити им стицање вештина које не добијају у формалном образовању.

Избор из конкурса

Јавни позив за учешће у Програму за унапређење сарадње и подизање капацитета на регионалном и локалном нивоу

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење Програмa за унапређење сарадње и подизање капацитета на регионалном и локалном нивоу (у даљем тексту: Програм) има за циљ унапређење економског и регионалног развоја кроз јачање међуинституционалне сарадње и капацитета АРРА, ЈЛС и КЛЕР. Програм се раализује кроз следеће активности:

- промоцију значаја регионалног развоја и субјеката регионалног развоја, као и важности придруживања ЕУ;
- умрежавање партнера на међународном, регионалном и локалном нивоу кроз унапређивање и јачање међуинституционалне сарадње;
- унапређење капацитета субјеката регионалног развоја у областима: управљање развојним пројектима, привлачење директних инвестиција и промоција   извоза;
- приступ и повлачење средстава из различитих извора финансирања (ЕУ и други фондови);
- подршку за подстицање равномернијег регионалног развоја кроз реализацију међуинституционалних активности и креирање механизама подршке ММСП и - предузетницима (кроз прикупљање података о потребама привреде, обраду и анализу података), односно стимулисање пословног удруживања и креирањe ланаца вредности.

 

Избор из вести

Завршни догађај пројекта „Голија – прелаз од планирања ка развоју“

Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије и развојни програм Европски ПРОГРЕС су 30. јануара 2018. године у хотелу Ин у Београду, уз логистичку подршку Регионалне развојне агенције Златибор д.о.о. организовали завршни догађај пројекта „Голија – прелаз од планирања ка развоју“.
 

Тренутна посета

Имамо 310 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Вести ПРВИ САСТАНАК ПАРТНЕРА НА ПРОЈЕКТУ eMEETS