RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

РРА у функцији подизања капацитета јавног сектора

РРА "Златибор", у склопу своје улоге подизања капацитета актера развоја Златиборске области (ЗО), од почетка ове године, организовала је низ обука за представнике јавног сектора, из области управљања пројектним циклусом, којима се они јачају за предузимање иницијативе и активно укључивање у развој Области. На овим радионицама, представници јавног сектора се обучавају за  припрему пројектних предлога којима ће институције испред којих долазе конкурисати на различите позиве, како ЕУ, тако и других донатора.

 

Агенција је сарадњу, у овом смислу, остварила са јавним предузећима и високошколским институцијама из Ужица, као и са здравственим установама са територије ЗО.

Сви учесници радионица исказали су велику заинтересованост и потврдили корисност оваквог начина рада.

У овом процесу најдаље се отишло са Учитељским факултетом и Високом пословно-техничком школом, са којима сарадња најдуже траје. На десет заједничких радионица представници РРА су провели пројектне тимове ових институција кроз кораке у изради пројеката и радили на идентификацији пројектних идеја. У наредном периоду ће се радити на даљој  разради пројектних идеја у одвојеним пројектним тимовима.

РРА Златибор ће и у будућности иницирати и спроводити овакав начин сарадње са свим заинтересованим актерима развоја Области и пружати им подршку у свим активностима предузетим у циљу побољшања социо-економске ситуације ове територије.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА у оквиру Програма подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме у 2020. години

Република Србија

МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ

расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА

у оквиру

Програма подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме у 2020. години


Циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.
 

Избор из вести

Први заједнички састанак међуопштинске радне групе

Иницијални састанак међуопштинске радне групе, формиране у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта на основу Меморандума о разумевању потписаном крајем априла месеца ове године између две суседне прекограничне општине, Пријепоље и Бијело Поље, заказан је за уторак, 17. децембара 2019. године у Пријепољу.
 

Тренутна посета

Имамо 408 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Регионални развој РРА у функцији подизања капацитета јавног сектора