Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Одржан тренинг за унапређење промоције Via Dinarica – Зелене стазе коришћењем портала Outdoor active и Via Dinarica

У Сарајеву је 25. и 26.07.2023. године у оквиру пројекта „Via Dinarica: Зелена стаза изнад граница“ одржан тренинг на тему коришћења и управљања специјализованим порталима  www.viadinarica.com и www.outdooractive.com  који ће представљати основне алате за промоцију различитих садржаја који се налазе на или у самој близини Via Dinarica – Зелене стазе.

Током тренинга, 25 представника планинарских друштава, туристичких организација, заштићених подручја и регионалних агенција из прекограничног подручја, упознали су се могућностима и начином функционисања поменутих портала и стекли вештине потребне за креирање садржаја који ће на њима бити објављени. Применом ових знања они ће бити могућности да током и након завршетка пројекта самостално припремају и креирају садржаје који ће на најбољи могући начин представити Via Dinaricu – Зелену стазу као пожељну дестинацију свим љубитељима активности на отвореном како на домаћем тако и на међународном тржишту.

 

Пројекат „Via Dinarica: Зелена стаза изнад граница“ се реализује у оквиру IPA II Програма прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина 2014 – 2020, а који суфинансира Европска унија, док је тело за уговарање Министарство финансија – Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније. Пројекат заједно спроводе Регионална развојна агенција Златибор из Ужица, Удружење Земља Динарика из Сарајева и Општина Вареш.