Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Конференција за медије поводом почетка пројекта ЕУМЕТАЛ 2

У среду 10. априла 2013. године у просторијама Регионалне развојне агенције Златибор одржана је конференција за медије на којој је најављен почетак реализације пројекта  „Повећање конкурентности МСП и унапређење прекограничне сарадње у металској индустрији – ЕУМЕТАЛ 2.

Пројекат има за циљ да помогне развој малих и средњих предузећа из металопрерађивачког сектора у пограничном подручју кроз унапређење њихове конкурентности и предвиђа конкретну подршку за 20 предузећа у процесу припрема за извоз производа на инострана тржишта.

Након конференције одржан је први заједнички састанак Пројектног тима који чине запослени у РРА Златибор и СЕРДА. Разговарало се о усаглашавању пројектних активности, укључујући техничке, финансијске и административне аспекте Пројекта. Заједнички састанак допринео је успостављању  још чвршће везе између партнерских организација на овом пројекту, што ће утицати на квалитетнију реализацију планираних активности. Следећи састанак Пројектног тима одржаће се у Сарајеву средином маја, за када је предвиђена и организација званичне почетне конференције Пројекта.

У наредном периоду РРА Златибор ће организовати Инфо дане за представнике МСП сектора из металске индустрије који послују на територији Златиборског округа. То ће бити добра прилика да се мала и средња предузећа на прави начин упознају са циљевима Пројекта као и да се успостави директна сарадња са фирмамам које ће бити активни учесници у спровођењу пројекних активности.

Евиденциону листу можете погледати овде: evidenciona_lista_sastanak

[ngg src=“galleries“ ids=“108″ display=“basic_thumbnail“]