Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Састанак пројектног тима ЕУМЕТАЛ 2

Чланови пројектног тима ЕУМЕТАЛ 2 одржали су 18. јула 2013. године други заједнички састанак у Андрићграду у Вишеграду, с циљем да се договоре детаљи реализације наредних активности које су планиране пројектом.

Након успешно организованог пословног Б2Б сусрета почетком јула у Сарајеву, следећа заједничка активност је испитивање потреба за специфичним тренинзима у фирмама из металопрерађивачког сектора у прекограничном подручју. РРА Златибор и СЕРДА су путем јавних позива, позвале заинтересоване фирме које испуњавају услове учешћа, да поднесу пријаве и буду део истраживања на основу којег ће кроз пројекат бити организоване едукације запослених у областима које фирме препознају као најпотребније.

Планирано је да теренски рад и интервјуи са фирмама из Србије буду реализовани до прве половине августа, како би се до краја месеца завршиле посете фирмама у Босни и у складу са активностима Пројекта завршила анализа која ће бити основа за организацију тренинга.

Поред договора у вези са истраживањем и организацијом тренинга, Пројектни тим је разматаро аспекте учешћа на међународним сајмовима у Хановеру и Паризу следеће године. Имајући у виду комплексност организације сајамског наступа у оквиру којег треба промовисати 10 фирми из Србије и Босне, сви су се сложили да би што пре требало резервисати простор и упознати се са детаљима учешћа на сајму у Хановеру, како би се на следећем састанку Пројектног тима осмслио концепт наступа.