Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Састанак пројектног тима ЕУМЕТАЛ2

Чланови пројектног тима ЕУМЕТАЛ 2 одржали су 9. децембра 2013. године трећи заједнички састанак у Рогатици у Хотелу Парк, с циљем да се договоре детаљи реализације наредних активности које су планиране пројектом.

Након успешно реализоване анализе потреба фирми металског сектора из прекограничног подручја, наредна заједничка активност је организација тренинга за менаџере малих и средњих предузећа из овог сектора. Циљ семинара је јачање људских капацитета малих и средњих предузећа, њихових организационих и преговарачких вештина, као и упознавање са основним принципима управљања, руковођења и правилима модерног менаџмента.

На тренингу ће бити обрађене следеће теме: “Организација, вођење и интерна комуникација”, а која обухвата захтеве, проблеме и практична искуства модерног менаџмента, док ће друга тема “Приступ продаји, проширење тржишта, преговарање” обухватити начине повећање конкурентности и стратегије развоја продајно орјентисане организације. Тренинг је заказан за 26. и 27. децембар 2013. године у Сарајеву.

Пројектни тим је овом приликом осмислио концепт наступа на међународном сајму у Хановеру, као и наредне активности у вези са израдом Водича за металску индустрију прекограничног подручја који је у припреми. Наредни састанак Пројектног тима планиран је за фебруар месец.