Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Пословни Б2Б сусрети у оквиру пројекта ЕУМЕТАЛ 2 одржани у Сарајеву

Регионална развојна агенција Златибор и Сарајевска регионална развојна агенциј СЕРДА организовале су  пословне – Б2Б сусрете фирми металске индустрије прекограничног подручја у оквиру пројекта “Повећање конкурентности малих и средњих предузећа и јачање прекограничних веза у металској индустрији – ЕУМЕТАЛ 2”. Представници 23 фирме из Босне и Херцеговине и 15 фирми из Србије учествовали су на Б2Б сусрету који је одржан 3. јула 2013. године, у хотелу Бристол у Сарајеву.

Циљ организације пословних сусрета је успостављање директних контаката и умрежавање фирми металске индустрије из БиХ и Србије, размена искустава, успостављање пословне сарадње и отварање нових извозних тржишта – изјавила је Наташа Кнежевић, координатор пројекта.

Такође, ово је била прилика да се пренесу знања и искуства фирми металске индустрије, као и корист које су оствариле фирме из БиХ кроз учешће у првој фази пројекта ЕУМЕТАЛ.  Пословни сусрети су изузетна [анса  да се успоставе и обнове контакти и добра сарадња између фирми ова два региона.

„Када будемо подвлачили црту након 20 месеци рада на Пројекту, желим да заиста прикажемо успостављене максималне односе који су постојали и пре наших сусрета, а само смо их проширили и учврстили – нагласио је Борко Павловић, председник скупштине РРА Златибор из Ужица и технички директор Потенс Перфорације Пожега, фирме која учествује у Пројекту.

Председник Наџорног одбора Сарајевске регионалне развојне агенције СЕРДА, Његош Павловић истакао је да је циљ Пројекта прекограничне сарадње ЕУМЕТАЛ 2 стварање амбијента за развој малих и средњих предузећа и подизање конкурентности целе сарајевске макрорегије и предузећа која ту постоје.

Листу учесника можете погледати овде.

Презентацију „Б2Б“ можете преузети овде – > b2b

Презентацију „Металска индустрија – Вањскотрговинска комора БиХ“ можете преузети овде. metalska_industrija_vanjskotrgovinska_komora_bih

 

[ngg src=“galleries“ ids=“107″ display=“basic_thumbnail“]