Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Наставак активности и у 2016. години

Након успешно реализоване прве фазе БиоЕн пројекта, која је трајала 11 месеци у 2015. и 2016. години, пројектни тим РРА Златибор наставља са спровођењем активности усмерених на промоцију одрживе употребе биоенергије у Златиборској области.

И ове године ћемо радити на подизању капацитета доносиоца одлука, како у јавном тако и у приватном сектору, када је реч о знањима везаним за ширу употребу дрвне биомасе у енергетске сврхе у региону. Такође ћемо наставити са едукацијом и информисањем локалног становништва како би се постигао већи степен ефикасности употребе огревног дрвета у домаћинствима. Затим је предвиђен рад на јачању капацитета чланства Радне групе за биомасу и њеном позиционирању у процесима доношења енергетских политика на локалном нивоу. Паралелно са свиме набројаним, радићемо и на подизању сопствених капацитета у овој области, како би у догледно време постали централна инфо-тачка за подршку и асистенцију субјектима из региона, који теже широј и одрживој употреби дрвне биомасе.

О свим активностима које будемо реализовали, бићете сукцесивно обавештавани током трајања пројекта, који почиње овог, а завршава се крајем априла следеће године.

Пројекат „Промоција одрживе употребе биоенергије у Златиборској области“ спроводи РРА Златибор, уз подршку Владе Савезне Републике Немачке, која се обезбеђује преко Немачке организације за међународну сарадњу/GIZ“