Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Адаптација простора Центра за рециклажу

Тренутно се ради на извођењу радова адаптације простора у коме ће бити смештена опрема за шивење и успостављен Центар за рециклажу. Замена електро и водних инсталација била је неопходна из разлога пуштања у рад 5 специјализованих машина за шивење и штепање текстила, као и 3 индустријске машине за прање, сушење и пеглање текстила. Оволики број потрошача електричне енергије и воде као енергената захтевао је адекватну проверу постојећих инсталација и додатна унапређења. Зидарским и молерским радовима, који ће уследити на самом крају, ставиће се тачка на овај грађевинси захват, којим ће се обезбедити неопходни инфраструктурни услови за почетак производње производа од употребљеног текстила.

Паралелно са овом активношћу, спроводе се и процедуре за набавку потребне опреме, која се ускоро очекује под кровом Удружења. Очекивања пројектног тима су да се посао око пуштања Центра у рад заврши до краја новембра, како би се у децембру приступило спровођењу обуке за 20 одабраних кандидаткиња у овом простору. На тај начин ћемо у 2015. годину ући спремни за производњу прототипова различитих производа од употребљеног текстила и наступ на тржишту.

Адаптација простора је саставни део пројекта прекограничне сарадње „Рециклажом текстила до одрживих решења“ у чијој реализацији учествује и РРА Златибор. Пројекат се реализује у оквиру Програма Србија – Црна Гора и финансијски је подржан од стране Европске уније.

[ngg src=“galleries“ ids=“96″ display=“basic_thumbnail“]