Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Биомаса и цивилно друштво – радионица на Белој Земљи

Одржива употреба биоенергије у енергетске сврхе – улога цивилног друштва и медија, наслов је радионице коју смо реализовали 28. маја у Хотелу „Златиборска ноћ“ на Белој Земљи, за представнике цивилног сектора са територије Региона. Агенду скупа можете погледати овде.

Радионица је конципирана на начин да учесницима појасни значај теме, како за Регион, тако и за њих саме, али и да разјасни њихову улогу у том сложеном процесу. Тачније да их увери да су њихово место и улога незаменљиви када је реч о промоцији употребе обновљивих извора енергије у енергетске сврхе и да подигне ниво компетенција са којима ће ту улогу обављати. 

Интерактивна размена искустава и знања, која се развила током радионице, показала је да су едукације оваквог карактера више него потребне, како би се ојачале позиције цивилног друштва у свакодневном заговарачком процесу на ову тему. С тим у вези један од главних закључака са овог скупа јесте потреба да се са едукацијама настави и убудуће.

На радионици су, у својству предавача, говорили експерти ангажовани у пројекту „Ефикасно коришћење дрвних горива у домаћинствима“, који се спроводи у оквиру DKTI програма „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“ а у сарадњи са Немачком агенцијом за међународну сарадњу/GIZ: гђа Наташа Милојевић, експерткиња за комуникације и маркетинг, гђа Милица Вукадиновић, шефица Пројекта, гдин Бранко Главоњић, национални експерт за биомасу.

[ngg src=“galleries“ ids=“55″ display=“basic_thumbnail“]