Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Промоција Пројекта CROSS SPA на Међународним данима туризма у Сарајеву

На позив Министарства околиша и туризма Федерације Босне и Херцеговине, пројекат CROSS SPA је представљен на Међународним данима туризма Сарајево 2014. од 08. до 11. маја у Центру Скендерија у Сарајеву.

Уз подршку Европске уније и уз суфинанасирање корисника пројекта, бања Сарајевске макрорегије и регије Западна Србија, пројекат CROSS SPA  је представљен на посебном штанду у оквиру Дана туризма. Опремање штанда и визуелни идентитед је урађен уз одобрење Европске уније, уз поштовање правила о видљивости Донатора. Плакати који су постваљени  на изложбеном штанду, сликом су промовисали потенцијале бања и региона који су обухваћени пројектом.

У оквиру пројекта су се представиле бање из БИХ: Терме Илиџа, Реумал Фојница и Aquaterm из Олова и као гост пројекта бања Врућица Теслић, а из  Србије: Специјална болница Чигота са Златибора, Туристичка организација регије Западна Србија И Туристичке организације Златибор и Пријепоље.

Организована је и презентација Пројекта и учесника у пројекту, представника имплементатора и бања прекограничног подручја. Свеукупно представљање пројекта CROSS SPA је врло добро медијски попраћено. Више ТВ кућа из БИХ те међународне ТВ куће Анадолија, интервјуисали су учеснике манифестације (пројект менаџере, директоре бања из БиХ, директора ТО Западна Србија те преставнике осталих учесника из Србије)  и емитовали прилоге  о пројекту.

Успостављени су пословни контакти са туристичким организацијама из БиХ и земаља учесница: Турске, Бахреина, Хрватске, и размењени промотивни материјали.
Ова додатна активност у оквиру Пројекта CROSS SPA умногоме је допринела реализацији главног циља пројекта – јачању регионалне сарадње и одрживог економског развоја прекограничног подручја Босне и Херцеговине и Србије, кроз успостављање заједничке интегрисане туристичке понуде здравственог туризма. Видљивост Пројекта и промоција пројектних активности је знатно унапређења у односу на оригинални предлог пројекта, јер је учешће на  Данима туризма омогућило да се представимо широј јавности И великом броју тоуроператора и медија.