Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

СТУДИЈСКА ПОСЕТА ТУРОПЕРАТЕРА И МЕДИЈА У ОКВИРУ CROSS SPA ПРОЈЕКТА

Макро регион Сарајево и регију Западна Србија посетили су представници туроператера и медијских кућа из Босне и Херцеговине, Србије, Норвешке, Турске, Италије, Шпаније и Русије. Студијска посета је организована у оквиру ЦБЦ пројекта Развој и промоција здравственог туризма у прекограничном подручју Босне и Херцеговине и Србије. Пројекат CROSS SPA финансира Европска унија, а реализује Фондација локалне демократије из Сарајева у партнерству са Туристичком организацијом регије Западна Србија из Ужица. Партнери на пројекту су Регионална развојна агенција Златибор из Ужица и Сарајевска регионална развојна агенција СЕРДА.

Представници туристичких агенција и медијских кућа су се, кроз седмодневни програм, упознали са понудом здравствених установа и бања, али и са богатом природном и културно историјском понудом прекограничног подручја. Кренувши од Сарајева и термалних бања у Босни и Херцеговини (Терме Илиџа, Реумал Фојница и Aquaterm Олово), настављена је посета ваздушним бањама и установама у Западној Србији (Специјална болница Чигота, планина Златар, Прибојска бања).

Богат програм обиласка омогућио је учесницима да се упознају са дестинацијом Западног Балкана као новом туристичком дестинацијом, заједничким туристичким производом, здравственим програмима бања, али и да остваре међусобне контакте у циљу бољег пласмана услуга здравственог туризма на домаћем  и иностраном тржишту.

[ngg src=“galleries“ ids=“109″ display=“basic_thumbnail“]