Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

CROSS SPA и кoнкурентност

Тренинг о управљању квалитетом  у здравственом туризму.

У оквиру CROSS SPA пројекта за представнике специјализованих болница, хотела и туристичких организација из Сарајевске макрорегије и Златиборског округа у БиХ, одржан је тренинг о иновацији, развоју, стандардизацији и промоцији услуга здравственог туризма 19. и 20. новембра 2013. у Фојници.

Након едукације топ менаџмента – представника понуде здравственог туризма прекограничног подручја, CROSS SPA пројекат је наставио рад са средњим нивоом менадџмента.

Први део обуке односио се  на значај увођења и спровођења стандардних оперативних процедура  у функцији гаранције квалитета пружања услуга. Учесници тренинга су комбиновањем теоријског и практичног рада оспособљени да поставе платформе за  креирање нових/унапређење  постојећих процедура у складу са ЕУ стандардима.

Други део тренинга  био је усмерен на давање препорука за иновације, развој и унапређење услуга здравственог туризма  у складу са добрим примерима ЕУ праксе.

Следећа едукација у оквиру CROSS SPA пројекта  укључиће и невладин сектор  и туристичке агенције  у заједнички рад на активностима маркетинга понуде прекограничног подручја.