Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Додељени сертификати полазницама обуке у Ужицу

Након месец дана едукативног рада, завршена је обука на тему поновне употребе и прераде употребљеног текстила из домаћинства у процесу израде нових производа. Обуку је похађало 20 жена, претходно селектованих у сарадњи са НСЗ – филијалом Ужице и то из више сегмената: класификација и сортирање текстила, кројење и шивење, израда предмета од рециклираног текстила и основи безбедности и заштите на раду.

Завршни испит је организован 15. јануара и полагало га је 18 жена. Резултати испита, који се садржао из теоријског и практичног рада, укрштени су са проценом предавача у вези ангажовања, заинтересованости и напретка полазница током обуке, као и уредношћу њеног похађања. На основу набројаних критеријума одабрано је првих 10 жена које ће добити прилику да се радно ангажују у Рециклажном центру, по завршетку пројекта. До тог тренутка потребно је спровести низ активности на развоју прототипова производа, изради пробних колекција, испитивању тржишта, дефинисању производних трошкова и продајних цена и других корака, неопходних за успостављање одрживог производног субјекта.

Обуку је спровео домаћи тим експерткиња из области текстила: Ивана Стаматовић (дипломирани инжењер текстилне технологије), Антонина Златић (дипломирани текстилно-конфекцијски инжењер)  и Бојана Пећинар-Божић (дипломирани дизајнер текстила).

Обука је саставни део пројекта прекограничне сарадње „Рециклажом текстила до одрживих решења“ у чијој реализацији учествује и РРА Златибор. Пројекат се реализује у оквиру Програма Србија – Црна Гора и финансијски је подржан од стране Европске уније.

[ngg src=“galleries“ ids=“85″ display=“basic_thumbnail“]