Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Hajaва 2. радионице за приватни сектор

„Одржива употреба биомасе и логистички центри за биомасу“ назив је радионице коју партнерски организујемо са BioRES пројектом у општини Бајина Башта, 10. септембра 2015. Радионица је намењена привредним актерима из сфере дрвне биомасе, са територије града Ужица и општина Пожега и Бајина Башта. Њен циљ јесте окупљање релевантних субјеката из ове области, како би разговарали о успостављању и развоју ланца снабдевања енергентима на бази дрвне биомасе кроз успостављање логистичких и трговинских центара за биомасу. Иначе ови центри су засновани на примерима добре праксе и сарадњи са европским партнерима у оквиру BioRES пројекта.

Имајући у виду да је један од кључних циљева BioEn пројекта јачање слободног тржишта биомасе у Региону, чему пресудно доприноси активна улога приватног сектора – како у сегменту тражње, тако и у сегменту понуде биомасе, било је логично опредељење да се споје напори два сродна пројекта и организује заједнички скуп.

У циљу подизања капацитета приватног сектора за одрживо коришћење биомасе у Региону, на радионицу су добродошли сви привредни субјекти и релевантне организације који имају жељу и потребу да унапреде своја знања, али и намеру да допринесу унапређењу стања у овом сектору.

Експерти ангажовани за вођење радионице су: Зорица Глуваков и  Војислав Милијић из Националне асоцијације за биомасу SERBIO, као и  Слободан Јеротић, независни експерт из области енергетике. Агенду скупа можете погледати овде.