RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Програм подршке регионалном и локалном развоју

Институција која расписује конкурс: Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе

Рок за предају документације: 1. новембар 2013.

Тема: -

Износ гранта: Нема података.

Круг апликаната: Привредна друштва, акредитоване регионалне развојне агенције и јединице локалне самоуправе.

Резиме: Програма подршке регионалном и локалном развоју у 2013. години спроводи се у циљу подршке равномерном регионалном развоју, повећања конкурентности у регионима и јединицама локалне самоуправе, унапређења међуопштинске, међурегионалне, прекограничне и међународне сарадње.
Програм обухвата три мере:
• Мера повећања регионалне и локалне конкурентности
• Мера суфинансирања учешћа акредитованих регионалних развојних агенција и јединица локалне самоуправе у реализацији регионалних и локалних пројеката
• Мера суфинансирања годишње чланарине јединица локалних самоуправа за рад и пословање акредитованих регионалних развојних агенција
У циљу повећања привредне активности и конкурентности предузећа у локалним самоуправама које су по степену развијености сврстане у трећу и четврту групу, кроз Меру повећања регионалне и локалне конкурентности, предвиђано је суфинансирање трошкова предузећа који се односе на усклађивање са захтевима стандарда за производ. То подразумева изградњу, доградњу, адаптацију и инвестиционо одржавање објеката предузећа за потребе усклађивања са захтевима стандарда за производ (нпр. ЦЕ, ХАЦЦП, ИСО 16949, ГОСТ-Р, КОСХЕР и др.). Програм подржава и активности на развоју новог и побољшању постојећег и промоције производа.
Кроз посебну Меру, обезбеђује се и суфинасирање учешћа акредитованих регионалних развојних агенција у реализацији пројеката од значаја за регионални развој као и суфинансирање припреме пројектно-техничке документације (претходна студија оправданости, студија оправданости, генерални пројекат, идејни пројекат, главни пројекат, извођачки пројекат, пројекат изведеног објекта и студија утицаја на животну средину) јединица локалне самоуправе за пројекте пословне инфраструктуре, које ће реализовати јединице локалне самоуправе појединачно или у сарадњи са другим јединицама локалне самоуправе и суфинансирање учешћа јединица локалне самоуправе у реализацији пројеката од значаја за регионални развој.
Програм садржи и Меру чији је циљ суфинансирање чланарине јединица локалне самоуправе за рад и пословање акредитовних регионалних регионалних агенција. Суфинасирање чланарине се врши у складу са степеном развијености јединице локлане самоуправе и Уредбом о утврђивању услова, критеријума и начина акредитације за обављање послова регионалног развоја и одузимања акредитације пре истека рока на који је издата („Службени гласник РС”, бр. 74/2010 и 4/2012).

Више информација овде

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА У ОБЛАСТИ ЖИВИНАРСТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА УЖИЦА

Град Ужице у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом „Златибор“ д.о.о. објављује,

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА
У ОБЛАСТИ ЖИВИНАРСТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА УЖИЦА

Позивају се пољопривредни произвођачи са територије града Ужица који планирају узгој живине у току 2020. године, да своје пријаве доставе Градској управи Града Ужица.
ПРЕДМЕТ ЈАВНОГ ПОЗИВА

Jавним позивом уређују се услови, начин и критеријуми доделе подстицајних средстава у области живинарства на територији града Ужица. Подстицајна средства биће опредељена за узгој живине кроз субвенционисање набавке кока носиља и петлова расе Легхорн, Aмрок, Њухемпшир.
ПОДНОСИОЦИ ПРИЈАВА

 

Избор из вести

Виртуелна конференција и Б2Б састанци - Applied Artificial Intelligence Conference 2020

Развојна агенција Србије, као део активности Европске мреже предузетништва, коорганизатор је конференције Applied Artificial Intelligence Conference 2020 и пословних састанака који ће бити одржани online 11. маја.

 

Тренутна посета

Имамо 518 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Програм подршке регионалном и локалном развоју