RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Други јавни позив за изградњу малих хидроелектрана

Институција која расписује конкурс: Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине

Рок за подношење пријава
: 60 дана, односно до краја фебруара 2014. године, а план је да се меморандуми за сваку локацију потпишу до краја маја 2014. године.

Тема: Енергетика

Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине објавило је данас други јавни позив за доделу 143 локације за изградњу малих хидроелектрана у 20 локалних самоуправа у Србији.

Укупна инсталисана снага МХЕ који се могу градити на овим локацијама је 57 мегавата, а збирна вредност инвестиција је око 130 мил ЕУР. Највише понуђених локација налази се на територији Врања (22), Крупња (13), Чајетине (13) и Књажевца (12).

Потенцијалним инвеститорима понуђене су само локације које су у потпуности спремне за изградњу, без издатих обавезујућих докумената као што водни акти, енергетске дозволе или сагласности, локацијске или грађевинске дозволе.

У односу на претходни јавни позив уведене су и одређене новине које ће омогућити да се квалитетније сагледају потенцијални инвеститори и олакша прибављање документације за добијање енергетске дозволе, односно сагласности и отпочињање изградње.

Обавезан део пријаве је кратак елаборат за сваку локацију, којим инвеститор показује да је заиста обишао локацију за коју је заинтересован, као и презентација компаније која се пријављује. Потенцијални инвеститор ће моћи да се пријави за највише 10 локација, а рок за подношење потребне документације за добијање енергетске дозволе је продужен са 6 на 12 месеци.

Детаљне информације о јавном позиву и формулари за пријављивање налазе се на сајту Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине, на адреси: http://www.merz.gov.rs/cir/mhe2

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА У ОБЛАСТИ ЖИВИНАРСТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА УЖИЦА

Град Ужице у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом „Златибор“ д.о.о. објављује,

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА
У ОБЛАСТИ ЖИВИНАРСТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА УЖИЦА

Позивају се пољопривредни произвођачи са територије града Ужица који планирају узгој живине у току 2020. године, да своје пријаве доставе Градској управи Града Ужица.
ПРЕДМЕТ ЈАВНОГ ПОЗИВА

Jавним позивом уређују се услови, начин и критеријуми доделе подстицајних средстава у области живинарства на територији града Ужица. Подстицајна средства биће опредељена за узгој живине кроз субвенционисање набавке кока носиља и петлова расе Легхорн, Aмрок, Њухемпшир.
ПОДНОСИОЦИ ПРИЈАВА

 

Избор из вести

АКРЕДИТОВАНЕ РЕГИОНАЛНЕ РАЗВОЈНЕ АГЕНЦИЈЕ ЗНАЧАЈНИ ПАРТНЕРИ МИНИСТАРСТВА ПРИВРЕДЕ

Министарка привреде Анђелка Атанасковић разговарала је са представницима 17 акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА) о проширењу и унапређењу сарадње.

Атанасковић је на онлајн састанку истакла да су агенције значајни ресурс, партнер Министарства привреде у спровођењу програма који се односе на сектор малих и средњих предузећа и предузетништва.
 

Тренутна посета

Имамо 537 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Други јавни позив за изградњу малих хидроелектрана