RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни позив за пријаву пројеката – Програм мера за подршку развоја пословних зона

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе расписало je Јавни позив за пријаву пројеката који ће се реализовати у оквиру Програма мера за подршку развоја пословних зона у 2014. години.

Програм се реализује у циљу стварања повољних услова за привлачење инвестиција и отварање нових радних места у локалним самоуправама. Њиме ће, кроз две мере, бити финансирана израда пројектно-техничке документације и извођења радова на инфраструктурном опремању пословних зона и другим инфраструктурним пројекти који имају за циљ јачање капацитета за привлачења инвестиција.

Средства за реализацију Програма предвиђена су Законом о буџету Републике Србије за 2014. годину и износе 466.522.000 динара. Министарство ће, у складу са важећом Уредбом о утврђивању јединствене листе развијености региона и јединица локалне самоуправе, учествовати у финансирању одобрених пројеката у зависности од нивоа развијености општине или града.

Пројекат може пријавити локална самоуправа на чијој територији се реализује пројекат. Уколико инвестицију реализује више локалних самоуправа, подносилац пријаве пројекта су локалне самоуправе које заједнички реализују пројекат. Општине и градови могу пријавити по један пројекат, и то један за учешће у финансирању израде и контроле техничке документације и један за учешће у финансирању реализације пројеката.

Пројекти ће се оцењивати и рангирати у складу са Критеријумима за оцењивање и одабир пројеката. Испуњеност услова по Програму и Јавном позиву утврђује Комисија за оцењивање и одабир пројеката. Комисија ће разматрати само пријаве пројеката које су потпуне и благовремено поднете.

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе позива локалне самоуправе у Србији да пријаве пројекте који испуњавају услове из Јавног позива и Програма.

Рок за пријаву пројекта истиче 21. фебруара 2014. године.

Више о Јавном позиву и Програму можете видети овде.

 

Избор из конкурса

OGLAŠAVANJE NABAVKE ZA USLUGU IMPLEMENTACIJU, SERTIFIKACIJU I RESERTIFIKACIJU

U okviru projekta "WEST METAL KLASTER GROUP NA EU TRŽIŠTU" koji finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO, Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Petra Ćelovića bb, 31000 Užice upućuje

 

Избор из вести

Почетна конференција пројекта Развој капацитета за енергетску транзицију и прилагођавање климатским променама Златиборског региона

У просторијама Регионалног иновационог стартуп центра, Регионална развојна агенција Златибор је 5. новембра 2020. године, заједно са својим партнерима РЕА Сјевер из Копривнице, одржала почетну конференцију пројекта „Развој капацитета за енергетску транзицију и прилагођавање климатским променама Златиборског региона“. Овај пројекат је део Европске климатске иницијативе (ЕУКИ) немачког Савезног министарства заштите животне средине, заштите природе и нуклеарне безбедности (БМУ), а суфинансира га Немачко друштво за међународну сарадњу (ГИЗ). Пројекат је започео 1. октобра 2020. године и трајаће до 31. јануара 2023. године. Укупна вредност пројекта је 418.459,00 ЕУР.

 

Тренутна посета

Имамо 538 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни позив за пријаву пројеката – Програм мера за подршку развоја пословних зона