RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Мера суфинансирања годишње чланарине јединица локалне самоуправе за рад и пословање АРРА

Рок за пријаву: среда, 01. октобар 2014.

Циљ мере је обезбеђење средстава за суфинансирање годишње чланарине јединица локалне самоуправе за рад и пословање АРРА. Суфинансирање чланарине врши се у зависности од степена развијености јединица локалне самоуправе.

A у складу са Уредбом о утврђивању услова, критеријума и начина акредитације за обављање послова регионалног развоја и одузимања акредитације пре истека рока на који је издата и то на следећи начин:
- у износу од 25% годишње чланарине за јединице локалне самоуправе разврстане у трећу групу по степену развијености;
- у износу од 50% годишње чланарине за јединице локалне самоуправе разврстане у четврту групу по степену развијености;
- у износу од 75% годишње чланарине у девастираним подручјима. Средства јединице локалне самоуправе за финансирање годишње чланарине за рад и пословање АРРА утврђују се у складу са Уредбом о утврђивању услова, критеријума и начина акредитације за обављање послова регионалног развоја и одузимања акредитације пре истека рока на који је издата.

Право на подношење захтева имају јединице локалне самоуправе које су разврстане у трећу и четврту групу развијености и девастирана подручја на основу акта Владе којим се утврђује јединствена листа развијености региона и јединица локалне самоуправе.

Захтеви за суфинансирање годишње чланарине јединица локалне самоуправе за рад и пословање АРРА подносе се Националној агенцији најкасније до 1. октобра 2014. године.

Неопходна документација
Уз захтев за суфинансирање годишње чланарине, јединице локалне самоуправе дужне су да доставе следеће:
- доказ да је јединица локалне самоуправе оснивач акредитоване регионалне развојне агенције;
- уговор о чланарини закључен између АРРА и јединице локалне самоуправе;
- доказ да је јединица локалне самоуправе извршила пренос средстава на рачун АРРА;
- одлуку о усвајању завршног рачуна буџета јединице локалне самоуправе за претходну годину.

По прикупљеним и сумираним захтевима, Национална агенција доставља Министарству захтев за пренос средстава, а Министарство након извршене контроле и обрачунатог износа за суфинансирање, преноси средства Националној агенцији. Национална агенција закључује уговоре са јединицама локалне самоуправе и преноси средства јединицама локалне самоуправе, а према извршеном обрачуну износа за суфинансирање.

Пренос средстава по захтевима које су јединице локалне самоуправе у предвиђеном року у 2013. години, а нису реализовани до краја 2013. године, извршиће се из средстава за ове намене предвиђене за 2014. годину, а у складу са Уредбом о утврђивању јединствене листе развијености региона и јединица локалне самоуправе за 2013. годину („Службени гласник РС” број 62/13).

Пратећу документацију можете пронаћи овде.

 

Избор из конкурса

КОНКУРС ЗА ПОДСТИЦАЈНА СРЕДСТВА ЗА РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДЕ У ОПШТИНИ ПРИЈЕПОЉЕ У 2021.ГОДИНИ (КОНКУРС ЈЕ ПРОДУЖЕН)

КОНКУРС ЈЕ ПРОДУЖЕН ДО 31. ОКТОБРА

У складу са уговором о сарадњи број 301/21 од 07.06.2021.године закљученим између локалне самоуправе Пријепоље, Фондације Ана и Владе Дивац и Регионалне развојне агенције Златибор, а уз техничку подршку УСАИД Програма за конкурентну привреду, Регионална развојна агенција „Златибор“ доо расписује:

 

КОНКУРС ЗА ПОДСТИЦАЈНА СРЕДСТВА ЗА РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДЕ У ОПШТИНИ ПРИЈЕПОЉЕ У 2021.ГОДИНИ


Конкурсом је планирана подршка пољопривредницима који се баве производњом и прерадом хране. Укупна расположива средства по овом конкурсу су 2.850.000,00 динара. На конкурс могу да конкуришу регистрована пољопривредна газдинства и то за постицаје за набавку:

- Нове опреме и механизације потребне за биљну и сточарску производњу и прераду пољопривредних производа

- Сертификованог садног материјала

 

Избор из вести

Фонд за развој Републике Србије је донео одлуку о мировању обавеза (мораторијуму).

Обавештавају се сви корисници кредита који су у редовној отплати и којима ануитети доспевају у 2020. години, а који НЕ ЖЕЛЕ ДА КОРИСТЕ мировање доспелих обавеза, да изјаву о редовном обрачуну ануитета морају да доставе на мејл :  moratorijum@fondzarazvoj.rs, најкасније до 15.04.2020. године.

Корисницима кредита којима у периоду мировања ( до 30.09.2020. године) доспева последњи ануитет, а кредит је обезбеђен гаранцијом банке, доспеће последњег ануитета помера се на 31.12.2020. године, уколико корисници кредита обезбеде продужење рока важења гаранције до 31.01.2021. године. Нова гаранција или анекс постојеће гаранције са наведеним новим доспећем мора бити достављена Фонду најкасније 15 дана пре датума доспећа гаранције. У супротном, у случају неплаћања обавеза,  Фонд ће о доспећу, активирати постојећу гаранцију.

 

Тренутна посета

Имамо 618 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Мера суфинансирања годишње чланарине јединица локалне самоуправе за рад и пословање АРРА