RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Позив за подношење предлога пројекта

Институција која расписује конкурс: Делегација Европске уније у Републици Србији
Рок за предају документације: 19. мај 2014.
Тема:     -

 

Износ гранта:     Нема података.
Круг апликаната: Институције, организације.
Резиме: Делегација Европске уније у Србији објавила је конкурс за подношење предлога у оквиру пројекта «Подршка социјалној инклузији најугроженијих група, укључујући Роме, кроз разноврснију понуду социјалних услуга на нивоу локалне заједнице.» који се финансира из претприступних фондова ЕУ. Грант шема вредна 4,35 милиона евра има за циљ унапређење социјалне инклузије и смањење сиромаштва међу припадницима најугроженијих и најсиромашнијих друштвених група.

У сарадњи са Министарством рада, запошљавања и социјалне политике, Делегација ЕУ у Србији ће одржати информативне сесије у Београду, Новом Саду, Нишу и Ужицу.

Пројекат има за циљ унапређење социјалне инклузије најугроженијих група путем обезбеђивања одрживих социјалних услуга на нивоу локалне заједнице; унапређење положаја Рома кроз иницијативе за њихову активну социјалну инклузију; унапређење ефикасне употребе средстава кроз сарадњу са партнерима и другим актерима укљученим у пружање подршке угроженим групама као и подстицање и унапређење међуопштинске сарадње (путем такозваног «групног приступа») у пружању социјалних услуга.

Укупан износ средстава намењених овом пројекту износи 4,350.000 евра, а подељен је у два дела:

• Први део: Социјалне услуге на нивоу локалних заједница
о Буџет: 2.900.000 евра
о Износ грантова: од 100.000 до 300.000 евра
о Потенцијални подносиоци пријава: организације цивилног друштва из Србије и других земаља које испуњавају услове, локалне самоуправе и јавне институције ангажоване у области социјалне заштите.
Подносиоци пријава би требало да, кроз своје акције, допринесу јачању постојећих услуга или успостављању нових, да предложе нове модалитете или да обједине постојеће, како би побољшали ефикасност и делотворност..

• Други део: Иницијативе посвећене активној инклузији Рома
о Буџет: 1.450.000 евра
о Износ грантова: од 60.000 до 500.000 евра
о Потенцијални подносиоци пријава: организације цивилног друштва из Србије и других земаља које испуњавају услове, јавне институције које припадају сектору социјалне заштите, независна владина тела која припадају релевантним секторима, јавне институције из сектора здравства, образовања и културе, јавна предузећа, локалне самоуправе и међународне организације.
Подносиоци пријава би за циљ требало да имају унапређење људских ресурса и запошљивости кроз пружање подршке образовању, повећање запослености и јачање предузетништва као и подстицање локалних заједница или локалних организација цивилног друштва (ОЦД) да играју активнију улогу у процесу доношења одлука које се тичу развоја локалне привреде.

Информативне сесије о јавном позиву за достављање понуда ће бити одржане широм Србије према следећем распореду:

Београд – 1. април 2014. – 11:00 – 15:00 Дом омладине Београда (сала Американа, први спрат), Македонска 24
Нови Сад – 2. април 2014. – 12:00-15:00 Скупштина града (скупштинска сала), Жарка Зрењанина 2
Ниш – 3. април 2014. – 12:00 – 15:00 Скупштина града (велика сала), Николе Пашића 24
Ужице – 4. април 2014. – 12:00 -15:00 Скупштина града (свечана сала) Димитрија Туцовића52

 

Линк: Делегација Европске уније у Републици Србији

Избор из конкурса

КОНКУРС ЗА ПОДСТИЦАЈНА СРЕДСТВА ЗА РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДЕ У ОПШТИНИ ПРИЈЕПОЉЕ У 2021.ГОДИНИ (КОНКУРС ЈЕ ПРОДУЖЕН)

КОНКУРС ЈЕ ПРОДУЖЕН ДО 31. ОКТОБРА

У складу са уговором о сарадњи број 301/21 од 07.06.2021.године закљученим између локалне самоуправе Пријепоље, Фондације Ана и Владе Дивац и Регионалне развојне агенције Златибор, а уз техничку подршку УСАИД Програма за конкурентну привреду, Регионална развојна агенција „Златибор“ доо расписује:

 

КОНКУРС ЗА ПОДСТИЦАЈНА СРЕДСТВА ЗА РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДЕ У ОПШТИНИ ПРИЈЕПОЉЕ У 2021.ГОДИНИ


Конкурсом је планирана подршка пољопривредницима који се баве производњом и прерадом хране. Укупна расположива средства по овом конкурсу су 2.850.000,00 динара. На конкурс могу да конкуришу регистрована пољопривредна газдинства и то за постицаје за набавку:

- Нове опреме и механизације потребне за биљну и сточарску производњу и прераду пољопривредних производа

- Сертификованог садног материјала

 

Избор из вести

Виртуелна конференција и Б2Б састанци - Applied Artificial Intelligence Conference 2020

Развојна агенција Србије, као део активности Европске мреже предузетништва, коорганизатор је конференције Applied Artificial Intelligence Conference 2020 и пословних састанака који ће бити одржани online 11. маја.

 

Тренутна посета

Имамо 558 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Позив за подношење предлога пројекта