RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Конкурс карикатуре и стрипа: „Митови и предрасуде“ – Како се међусобно виде Србија и ЕУ

Поводом прославе Дана Европе, Делегација Европске уније у Србији и Информациони центар ЕУ објављују конкурс за карикатуре и стрипове на тему “Митови и предрасуде” - како Србија види ЕУ и како Европа види Србију.

Конкурс траје до 25. априла и отворен је за све карикатуристе и цртаче стрипа – професионалце и аматере, који су позвани да у форми карикатуре или стрипа прикажу своје виђење предрасуда које имају становници Србије о Европској унији или које становници земаља Европске уније имају о Србији.

Учесници конкурса могу да се поиграју са многим предрасудама које се појављују у јавности, медијима и ставовима грађана. Једина ограничења су правно обавезујући стандарди и неприхватљивост говора мржње.

Победници ће бити проглашени 28. априла а награде ће им бити уручене на отварању изложбе изабраних радова која се одржава поводом Дана Европе. Радови ће бити изложени у Београду од 8. до 11. маја у Кнез Михаиловој улици, као и од 9. до 18. маја у тржном центру Стадион. Поред тога радови ће бити изложени у Новом Саду и Нишу у првој половини јуна.

Жири који ће одлучивати о победницима чине познати српски карикатуристи и цртачи стрипа - Предраг Кораксић Цораx, Марко Сомборац и Александар Зограф, заједно са по једним представником Делегације ЕУ, Информационог центра ЕУ и Канцеларије Владе Србије за европске интеграције.

Жири ће изабрати прве три награде, као и осталих 14 радова који ће бит изложени.

Прва награда је ваучер од 500 евра за куповину производа у продавницама Гигатрона. Друга и трећа награда су ваучери у вредности од 350 и 250 евра за куповину у истим продавницама. Сви уметници чији су радови изабрани да буду изложени добиће пригодне награде. Државе чланице ЕУ најавиле су такође поклоне за све финалисте.

Изложбу у Београду ће 8. и 9. маја, у склопу прославе Дана Европе, отворити шеф Делегације ЕУ у Србији, амбасадор Мајкл Девенпорт.

“СРБИЈА И ЕУ”
КОНКУРС КАРИКАТУРЕ И СТРИПА

ПРАВИЛА УЧЕШЋА

1. ТРАЈАЊЕ: Конкурс траје од 31. 3. до 25. 4. 2014.

2. ТЕМА: “Митови И предрасуде”. Како ми видимо Европу, како Европа види нас!

3. УЧЕШЋЕ: Сви грађани Србије, старији од 16 година који су професионални или аматерски цртачи стрипа и карикатуристи, могу да учествују на конкурсу. Члановима жирија није дозвољено учешће на конкурсу.

4. МАКСИМАЛАН БРОЈ РАДОВА КОЈЕ ЈЕДАН УЧЕСНИК МОЖЕ ПОСЛАТИ: 1
Радови који се шаљу на конкурс морају да буду скенирани (најмање 300 дпи), оригинални, нацртани или одштампани (дигитални радови) стрипови и карикатуре, у црно белој техници или колору. Писано образложење није потребно приложити уз карикатуре.

Ограничење за стрипове је једна табла.

Потребно је да уз рад буду достављени следећи подаци : име рада, име и адреса аутора, број мобилног телефона и краћа биографија.

Радови морају бити оригинални - не смеју бити радови који су већ раније штампани. Све графичке технике су дозвољене.

5. ФОРМАТ: Радови морају бити послати у електронском формату (ПДФ-ЈПГ) на следећу адресу : Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели (минимум 300 дпи).

6. COPYRIGHT:  Учествовањем на конкурсу, сваки учесник даје Делегацији ЕУ у Србији дозволу да објави његов рад и да га користи. Сви финалисти даће Делегацији ЕУ права да објави њихове радове у брошурама, каталозима, календару и медијима.

7. НАГРАДЕ:

Прва награда: Победник конкурса освојиће ваучер у вредности од 500 евра за куповину, по својој жељи, производа у продавницама Гигатрона (ИТ и техничка опрема)

Друга награда: Другонаграђени ће добити ваучер за преузимање производа у истим продавницама у вредности од 350 евра.

Трећа награда: Трећенаграђени добија ваучер у вредности од 250 евра за набавку производа из истог ланца продавница.
За све остале учеснике чији су радови изабрани да буду приказани на изложби: ваучер поклони у вредности од 30 евра. прибор за цртање у вредности од 30 евра. Амбасаде земаља чланица ЕУ обезбедиће награде за финалисте, тј. све оне који ће учествовати на изложби.

8. ОЦЕЊИВАЊЕ

Жири који ће одлучивати о победницима чине познати српски карикатуристи и цртачи стрипа - Предраг Кораксић Цораx, Марко Сомборац и Александар Зограф, заједно са по једним представником Делегације ЕУ, Информационог центра ЕУ и Канцеларије Владе Србије за европске интеграције. Жири ће оцењивати све примљене радове у складу са професионалним стандардима. Сви радови који садрже говор мржње, у било ком облику, биће одбачени. Победници ће бити обавештени о одлуци жирија крајем априла. Одлуке жирија су коначне и на њих не постоји право жалбе.

9. КАТАЛОГ

Изабрани радови биће представљени у каталогу изложбе. Аутори тих радова добиће примерак каталога на поклон током доделе награда.

10. СЛАЊЕМ РАДА НА КОНКУРС, СВАКИ УЧЕСНИК ПРИСТАЈЕ НА ПРАВИЛА УЧЕШЋА

11. ИЗЛОЖБА

Поводом Дана Европе, 9. маја, биће организоване две изложбе финалних (17) радова: у Кнез Михаиловој улици од 8. до 11. маја и у Тржном центру Вождовац стадион од 9. до 18. маја. Планирано је да изложбе отвори и награде уручи шеф Делегације Европске уније у Србији, амбасадор Мајкл Давенпорт, а на отварање ће бити позвани амбасадори земаља чланица Европске уније у Србиј, Министар културе и информисања и медији.
Почетком јуна биће организоване и изложбе радова у Новом Саду и Нишу.

12. СВЕ СПОРОВЕ РЕШИЋЕ ОРГАНИЗАЦИОНИ КОМИТЕТ

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА У ОБЛАСТИ ЖИВИНАРСТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА УЖИЦА

Град Ужице у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом „Златибор“ д.о.о. објављује,

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА
У ОБЛАСТИ ЖИВИНАРСТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА УЖИЦА

Позивају се пољопривредни произвођачи са територије града Ужица који планирају узгој живине у току 2020. године, да своје пријаве доставе Градској управи Града Ужица.
ПРЕДМЕТ ЈАВНОГ ПОЗИВА

Jавним позивом уређују се услови, начин и критеријуми доделе подстицајних средстава у области живинарства на територији града Ужица. Подстицајна средства биће опредељена за узгој живине кроз субвенционисање набавке кока носиља и петлова расе Легхорн, Aмрок, Њухемпшир.
ПОДНОСИОЦИ ПРИЈАВА

 

Избор из вести

НОВА УСЛУГА РРА ЗЛАТИБОР ДОСТУПНА ПРИВАТНОМ СЕКТОРУ

Регионална развојна агенција Златибор је у оквиру пројекта Кластер WМГ на ЕУ тржишту креирала  нову услугу намењену прдствницима приватног сектора:

МЕНТОРИНГ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЈУ И ПРИПРЕМУ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ФИНАНСИРАНИХ ИЗ НАЦИОНАЛНИХ И МЕЂУНАРОДНИХ ФОНДОВА.

Пројекат је  подржала Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО са циљем да се побољша конкурентности малих И средњих предузећа у металској индустрији.

Услуга подразумева подршку клијентима у идентификацији потреба предузећа које су складу са актуелним, доступним фондовима, припрему предлога пројекта И подршку у имплементацији.

Запослени у РРА Златибор  заинтересовним компанијама омогућиће приказивање обједињених најважнијих алтернативних извора финасирања доступних за домаћа МСП, као и приближавање услова, критеријума  које је потребно испунити, како би се конкурисало за доступна средства.


Више информација можете добити путем телефона : 031/ 523 065 или на емаил: office@rrazlatibor.rs

 

 

Тренутна посета

Имамо 625 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Конкурс карикатуре и стрипа: „Митови и предрасуде“ – Како се међусобно виде Србија и ЕУ