RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Развој услуга социјалне заштите

Институција која расписује конкурс: Министарство рада запошљавања и социјалне политике

Рок за предају документације: 5. мај 2014.

Тема: Социјални послови

 

Износ гранта: Нема података.

 

Круг апликаната: Локалне самоуправе.

Резиме: Министарство рада, запошљавања и социјалне политике - Сектор за бригу о породици и социјалну заштиту, у складу са Програмом унапређења социјалне заштите у Републици Србији у 2014. години број 021-01-21/2014-09 од 13.2.2014.године, објављује Конкурс чији је циљ подстицање и развој услуга социјалне заштите, побољшање њиховог квалитета и побољшање материјалног статуса најугроженијих категорија становништва.

1. Услови конкурса
1.1 Критеријуми за подносиоце пријава
На конкурсу могу учествовати општине треће и четврте групе и девастирана подручја у складу са Уребом Владе Србије о утврђивању јединствене листе развијености региона и јединица локалне самоуправе за 2013. годину, ( «Службени гласник РС» бр.62/2013):
Алибунар, Бајна Башта, Баточина, Бачки Петровац, Бела Црква, Богатић, Бољевац, Велика Плана, Велико Градиште, Владимирци, Деспотовац, Димитровград, Жабаљ, Жабари, Ивањица, Ириг, Кнић, Ковачица, Ковин, Коцељева, Краљево, Лесковац, Мајданпек, Мали Иђош, Нова Црња, Нови Пазар, Опово, Осечина, Параћин, Прокупље, Свилајнац, Смедеревска Паланка, Соко Бања, Србобран, Тител, Трстеник, Ћићевац, Ћуприја, Уб, Чока, Шид, Алексинац, Бабушница, Бела Паланка, Блаце, Бојник, Босилеград, Брус, Бујановац, Варварин, Владичин Хан, Власотинце, Гаџин Хан, Голубац, Дољевац, Жагубица, Житиште, Житорађа, Књажевац, Крупањ, Куршумлија, Кучево, Лебане, Љиг, Љубовија, Мали Зворник, Мало Црниће, Медвеђа, Мерошина, Мионица, Нова Варош, Петровац на Млави, Пландиште, Прешево, Прибој, Пријепоље, Ражањ, Рача, Рашка, Рековац, Сврљиг, Сечањ, Сјеница, Сурдулица, Трговиште, Тутин и Црна Трава .

1.2 Критеријуми за пружаоце услуге
Локална самоуправа мора ангажовати пружаоца услуге у складу са законом о социјалној заштити (чл.64., чл.65., чл.66. и чл.67.) који испуњава неке од следећих критеријума:
• Да је регистрована невладина организација (удружење грађана);
• Да је јавна установа која припада систему социјалне заштите;
• Да је друга јавна установа на локалном или на регионалном нивоу;
1.3 Партнерство пружаоца услуга
Организација која је одабрана од стране локалне самоуправе за пружаоца услуге, услугу може пружати самостално или у партнерству са другим организацијама.

1.4 УСЛУГЕ КОЈЕ СЕ МОГУ ПОДРЖАТИ У ОКВИРУ КОНКУРСА
Ова средстава користиће се за финансирање:
 дневних услуга у заједници: дневни боравак, помоћ у кући, свратиште и друге услуге које подржавају боравак корисника у породици и непосредном окружењу.
 услуга подршке за самосталан живот: становање уз подршку, персонална асистенција, обука за самостални живот и друге врсте подршке неопходне за активно учешће корисника у друштву.

Корисници услуга могу бити сва лица која имају потребу за социјалном заштитом. Директни корисници су деца, стари, жртве насиља и друге осетљиве групе, а индиректно, корисници услуга су и одрасла и радно способна лица из породица тешко запошљивих лица и породица лица директно погођених економском кризом, која се могу ангажовати на пословима подршке директним корисницима.

1.5 Средства намењена финансирању пројеката локалних самоуправа
Укупна расположива средства намењена конкурсу износе 100.000.000,00 (стомилиона) динара и обезбеђена су од стране Министарства рада, запошљавања и социјалне политике у Буџету Републике за 2014. годину. Износ средстава за које може конкурисати једна локална самоуправа не може бити већи од 1.500.000,00 (једанмилионпетстотинахиљада) динара .


1.6 КРИТЕРИЈУМИ ЗА САДРЖАЈ ПРОЈЕКАТА ЗА КОЈЕ СЕ МОЖЕ ПОДНЕТИ ПРИЈАВА
Трајање: Финализација пројеката очекује се до краја децембра 2014. године.
Локација: Пројекти се морају реализовати на територији општине која се пријављује.
Број предлога и одобрених пројеката по подносиоцу пријаве
Општина подносилац пријаве може да поднесе највише један пројекат.
Модификације предлога пројекта
Након истека рока за доставу предлога пројекта, а пре доношења коначне одлуке о финансирању Комисија за процену предлога пројеката Министарства може подносиоцу пријаве сугерисати да изврши одређене модификације предлога пројекта, у смислу буџета и у смислу активности планираних у пројекту. Подносилац предлога пројекта има право да прихвати или одбије сугестије.

1.7 Критеријуми за трошкове који се могу уврстити у буџет пројекта
Препоруке за доделу средстава увек подлежу процесу провере који претходи потписивању уговора - утолико се може појавити ситуација која захтева промену буџета. Провере могу да доведу до захтева за додатним објашњењем и могу водити до предлога за промену буџета, од стране Комисије за процену предлога пројеката Министасртва рада, запошљавања и социјалне политике. Стога је у интересу сваког подносиоца пријаве да обезбеди реалан буџет са што повољнијим ценама.

Прихватљиви трошкови

Да би били прихватљиви, према овом Конкурсу, трошкови морају да:
• буду неопходни за спровођење услуге и да су усаглашени са принципима поштеног финансијског управљања што се нарочито односи на вредност уложеног новца и делотворност трошкова (добијања правих вредности за уложени новац);
• буду стварни трошкови пружаоца услуге или њихових партнера током периода реализације пројекта,
• током реализације пројекта, буду евидентирани у обрачунима или пореским документима пружаоца услуге или његових партнера, буду препознатљиви и проверљиви, и подржани оригиналном документацијом.

У складу са наведеним условима и уз поштовање процедура за доделу уговора, прихватљиви трошкови укључују: набавке материјала и средстава за рад, трошкове особља које пружа услуге корисницима, текуће трошкове одржавања, комуналне услуге и слично.
Неприхватљиви трошкови

Следећи трошкови се неће покривати из буџета пројекта:
• опремање и адаптације објеката;
• куповина опреме;
• едукације;
• дугови и покривање губитака или дуговања;
• пристигле пасивне камате;
• ставке које се већ финансирају из других оквира;
• хонорари за особље ангажовано на пословима управљања пројектом;
• трошкови кампања.
Доприноси општина
Сваки допринос је добродошао и потребно га је исказати у предлогу пројекта и у наративном буџету. Општина обезбеђује из властитих средстава накнаде особља ангажованог на управљању пројектом, као и све остале трошкове уколико су неопходни за спровођење пројекта, а које министарство рада, запошљавања и социјалне политике не финансира и у овом конкурсу се налазе под ставком «непрохватљиви трошкови».

Линкови: Министарство рада, запошљавања и социјалне политике

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПАКЕТA УСЛУГА ЗА МЛАДЕ И ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПАКЕТA УСЛУГА ЗА МЛАДЕ И ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ

У оквиру

Програма стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2021. години, Министарства привреде

Јавни позив за спровођење пакета услуга за младе и жене предузетнице објављује се у складу са Програмом стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2021. години, Министарства привреде, који се реализује преко Развојне агенције Србије и акредитованих регионалних развојних агенција (у даљем тексту: Програм ССУ за ММСПП).

 

Избор из вести

НОВА УСЛУГА РРА ЗЛАТИБОР ДОСТУПНА ПРИВАТНОМ СЕКТОРУ

Регионална развојна агенција Златибор је у оквиру пројекта Кластер WМГ на ЕУ тржишту креирала  нову услугу намењену прдствницима приватног сектора:

МЕНТОРИНГ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЈУ И ПРИПРЕМУ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ФИНАНСИРАНИХ ИЗ НАЦИОНАЛНИХ И МЕЂУНАРОДНИХ ФОНДОВА.

Пројекат је  подржала Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО са циљем да се побољша конкурентности малих И средњих предузећа у металској индустрији.

Услуга подразумева подршку клијентима у идентификацији потреба предузећа које су складу са актуелним, доступним фондовима, припрему предлога пројекта И подршку у имплементацији.

Запослени у РРА Златибор  заинтересовним компанијама омогућиће приказивање обједињених најважнијих алтернативних извора финасирања доступних за домаћа МСП, као и приближавање услова, критеријума  које је потребно испунити, како би се конкурисало за доступна средства.


Више информација можете добити путем телефона : 031/ 523 065 или на емаил: office@rrazlatibor.rs

 

 

Тренутна посета

Имамо 645 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Развој услуга социјалне заштите