Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Информативне презентације о примарној селекцији отпада у ужичким школама

У основним и средњим школама у Ужицу, у периоду од 23-26. априла 2013. организоване су  групне информативне презентације на тему Успостављања система примарне селекције отпада у школама. Презентације су намењене ђацима и наставном особљу и одржане су у заједничким школским просторијама које могу да приме већи број учесника, уз адекватан пратећи програм. 

7 основних и 7 средњих школа града Ужица учествују у пројекту „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“, који се реализује у оквиру Програма прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина, финансираном од стране Европске уније. ЈКП „Дубоко“, као водећи партнер, реализује овај пројекат заједно са ЈКП „Комуналац“ и „Центром за екологију и енергију“ из Тузле и Регионалном развојном агенцијом „Златибор“ из Ужица.

Пројектом је предвиђено постављање канти за примарну селекцију отпада у самим школама и то четири врсте: плава за папир и картон, зелена за лименке и тетрапак, жута за ПЕТ амбалажу, док је браон канта предвиђена за остали мешани отпад. Презентације у школама треба да упознају ђаке и школско особље са појединостима пројекта и самим процесом селекције отпада, као и да појасне улогу свих актера овог процеса.