Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Jавни скуп на отвореном у Ужицу

У суботу, 25. априла на паркинг простору Међај у Ужицу, одржаће се јавни скуп „Ефикасно коришћење огревног дрвета у домаћинствима у Србији“ са циљем да се грађанству приближи проблематика коришћења дрвета у сврху производње топлотне енергије.
Ову презентацију на отвореном, партнерски организују: реализатор пројекта конзорцијум E4tech/Quiddita, Град Ужице и Регионална развојна агенција Златибор.

За ову прилику организатори су обезбедили представљање домаћих  произвођача уређаја на чврста горива, при чему ће бити демонстрирано сагоревање дрвних пелета и огревног дрвета у њиховим пећима, са циљем едукације грађана о разлици и ефектима коришћења сувог и сировог дрвета, фазама процеса сагоревања дрвета и дрвних пелета и енергетској ефикасности уређаја који користе чврсто гориво и много чему другом. На штандовима на отвореном биће заступљени производни програми: „Тим Систем“ Стара Пазова, „МБС“ Смедерево, „Алфа Плам“ Врање и „АБЦ Производ“ Ужице.

Догађај представља активност пројекта „Ефикасно коришћење огревног дрвета у домаћинствима у Србији“ који је део GIZ DKTI програма „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“ који се спроводи у оквиру билатералне сарадње Републике Србије и Савезне Републике Немачке. У његовој организацији партнерски учествује и Регионална развојна агенција Златибор кроз пројекат „Промоција одрживе употребе биоенергије у Златиборској области“, који сe реализује уз подршку Нeмачке организације за међународну сарадњу – GIZ.

Позивамо грађане Ужица да нам се придруже на овом информативно-едукативном догађају, дубоко верујући да ће у директној комуникацији остварити непосредан и искрен однос, како са произвођачима, тако и са стручним лицима, што ће им помоћи да проширe своја знања из ове, наоко једноставне области.