Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Конференција о моделима добре праксе у примени прогнозно-извештајних система у пољопривреди одржана у Сарајеву

У оквиру пројекта Прогнозно-извештајни систем у пољопривреди прекограничног региона 28. и 29. маја одржана  је дводневна конференција у Сарајеву са циљем преношења искустава и добре праксе у примени прогнозно-извештајних система у пољопривреди. Пројекат који финансира Европска унија заједно реализују Пољопривредна саветодавна и стручна служба Ужице и Федерални завод за пољопривреду Ужице уз партнерску подршку Регионалне развојне агенције Златибор и Сарајевске регионалне развојне агенције.

Презентације на тему реализације пројекта, значаја прогнозно-извештајног система, коришћења пестицида, сузбијања билњих болести и штеточина и заштите шума одржали су Бојана Нешић, Миленко Гавриловић (Пољопривредна и саветодавна стручна служба Ужице), Азра Туркић – Сератлић (Федерални завод за пољопривреду Сарајево), професори са пољопривредних факултета из Сарајева, Бања Луке и Мостара: Неџад Карић, Војислав Тркуља, Иван Остојић, као и професор Мирза Даутбашић са Шумарског факултета у Сарајеву. Поред тога другог дана конференције за све учеснике је организована посета воћњаку у Федералном заводу за пољопривреду.

На конференцији су присуствовали представници локалних самоуправа, јавних институција, пољопривредних произвођача из Србије и Босне и Херцеговине.