Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

У Ужицу потписан Mеморандум о разумевању

Званично отварање Центра за рециклажу текстила Ужице је истовремено била прилика за потписивање Меморандума о разумевању између Удружења Женски центар, Регионалне развојне агенције Златибор и Уметничке школе. Овим чином три организације су усагласиле добру вољу и спремност да своје ресурсе и капацитете удруже у дефинисању и успостављању функционалних модела одрживе рециклаже текстила у Ужицу и Златиборској области. У име организација, своје потписе на документ су ставили: гђа Радмила Гујаничић, председница УО Удружења, гдин Славко Лукић, директор Агенције и гђа Ивана Стаматовић, заступник Уметничке школе.

Будућа сарадња потписника биће усмерена ка остваривању вишеструких резултата који произилазе из области рециклаже текстила: развој креативне индустрије, подршка иновативним приступима у пословању, запошљавање рањивих категорија становништва, подстицај развоју предузетништва и пословне климе, допринос адекватном управљању комуналним отпадом, заштита и унапређење животне средине, промоција Ужица и Златиборске области.

Потписивање Меморандума је круна сарадње три организације, остварене кроз пројекат прекограничне сарадње „Рециклажом текстила до одрживих решења“ у чијој реализацији учествује и РРА Златибор. Пројекат се реализује у оквиру Програма Србија – Црна Гора и финансијски је подржан од стране Европске уније.