Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Презентација за Зелени савет Града Ужица

У оквиру пројекта „Одржива употреба биоенергије у Златиборској области“ који реализује РРА Златибор, организована је презентација за чланове Зеленог савета Града Ужица, на тему одрживе употребе биомасе у енергетске сврхе. Презентацију је одржао менаџер Компоненте „Снабдевање биомасом“ у оквиру GIZ DKTI Програма „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“, гдин Rainer Schellhaas.

Присутни су имали прилику да добију полазне информације релевантне за ову област, а које се тичу: инфраструктуре у снабдевању биомасом (ланац снабдевања), типова дрвне биомасе, власничке структуре над шумама, произвођача дрвне биомасе, њене употреба у системима даљинског грејања, искустава СР Немачке у овој области и сл.

Била је ово јединствена прилика за представнике локалне самоуправе, организација цивилног друштва и медија да чују нешто више објективних информација о овој актуелној теми, базираних на опсежним истраживањима које је Немачка организација за међународну сарадњу/GIZ спровела у претходном периоду у Србији.

На овај начин подигнути су капацитети чланова Зеленог савета и ојачана њихова улога у даљем раду, посебно када је реч о експлоатацији дрвне биомасе у енергетске сврхе у контексту одрживог развоја, аеро-загађења, притисака на животну средину и подељених мишљења унутар стручне и шире јавности када је реч о овој теми. Након ове и сличних радионица, којих ће бити и у будуће, Зелени савет ће моћи рационалније и објективније да сагледава позитивне и негативне ефекте одлука које ће им бити достављане на мишљење и оцену.

[ngg src=“galleries“ ids=“63″ display=“basic_thumbnail“]