Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Рециклажа текстила међу најбољим иновацијама у Србији

На финалном такмичењу за иновативне пројекте, организованом у оквиру пројекта PROFIS, прошлог петка у Свечаној сали скупштине града Ужица, у конкуренцији 7 иновативних пројеката који су се пријавили за учешће у такмичењу, нашао се и пројекат Рециклаже текстила, Удружења Женски центар Ужице. Њега је стручна комисија одабрала међу три најбоља, која ће Србију представљати на транснационалном такмичењу у Будимпешти.

Пројекат је кандидовало ово ужичко удружења, а презентовала га је његов идејни творац, гђа Марина Туцовић, дипломирани инжењер технологије текстила. Пројекат је представљен као заокружен модел решавања проблема отпадног текстила, који обухвата процес од примарне селекције, преко рециклаже, до пласирања нових производа од ове сировине, на тржиште.

Стручни жири овог такмичења, чинили су: проф. др Бранко Бугарски, проф. др Драган Повреновић, проф. Милован Миливојевић и Предраг Цветић. Одлуку о три најбоља иновативна предлога донели су једногласно. У наредном периоду победнике такмичења очекује неколико тренинга припреме за презентацију на транснационалном такмичењу, које се одржава у Будимпешти и које ће окупити 27 иновативних пројеката из 9 земаља, укључених у PROFIS пројекат.

Све најбоље желимо нашој Марини и идеји рециклаже текстила у борби за наклоност и симпатије потенцијалних инвеститора у Мађарској, крајем новембра.