Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Пројекат Прогнозно-извештајни систем у пољопривреди прекограничног региона добио награду „Sail of Papenburg“

Пројекат који реализују Пољопривредна саветодавна и стручна служба Ужице и Федерални завод за пољопривреду Сарајево уз партнерску подршку Регионалне развојне агенције Златибор и Сарајевске регионалне развојне агенције добио је европску награду „Sail of Papenburg“ коју додељује Асоцијација европских граничних региона (Association of European Border Regions).

Награда „Sail of Papenburg“ установљена је 2002. године  у немачком граду Папенбургу са циљем да истакне и мотивише оне програме, пројекте које достижу изванредне резултате у прекограничној сарадњи и доприносе унапређењу економске, културне и друштвене сарадње међу регионима. Награда директно промовише повезивање и интеграцију европских региона.

Ове године награда је додељивана под мотом: Интеграција руралних и урбаних области – прекогранични изазови и могућности.
Пројекат Прогнозно-извештајни систем у пољопривреди прекограничног региона је један од седам пројеката који су добили ову награду за допринос развоју пољопривреде кроз примену иновативног приступа коришћења информационих технологија за извештавање пољопривредних произвођача о временским условима и прогнози појаве биљних болести и штеточина.