Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Састанак Пројектног тима у Никшићу

Након месец дана од почетка пројекта „Рециклажом текстила до одрживих решења“, Заједнички пројектни тим је одржао свој први састанак, 15. маја 2014. у просторијама Удружења „СОС телефон за жене и дјецу жртве насиља“ у Никшићу. Састанку су присуствовали представници свих партнерских организација укључених у пројекат, са циљем разматрања различитих аспеката пројектних активности, почев од оних финансијско-административних до техничко-стручних.

Представници водећих партнера, Женског центра Ужице и СОС Никшић, усагласили су се у вези Акционог плана заједничких активности, док су представници две националне службе за запошљавање договорили подактивности везане за одабир кандидаткиња за похађање тренинга у области селекције и производње предмета од рециклираног текстила. Била је ово прилика и за разматрање свих других активности, укључујући промоцију, едукацију и администрацију самог пројекта.

Наредно окупљање Заједничког пројектног тима планирано је за почетак јуна, када је предвиђено и одржавање Почетне конференције пројекта у Ужицу.

Пројекат „Рециклажом текстила до одрживих решења“ партнерски спроводе Женски центар, НСЗ-филијала Ужице и Регионална развојна агенције Златибор из Ужица, а Удружење „СОС“ и Биро рада из Никшића . Пројекат се реализује средствима ЕУ у оквиру Програма прекограничне сарадње Србија – Црна Гора.