Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Стартовала обука из области прераде употребљеног текстила

Након седам месеци припремних активности, у уторак 25. новембра, започето је са спровођењем једномесечне едукације за 20 одабраних кандидаткиња из категорије теже запошљивог становништва, на тему поновне употребе и прераде употребљеног текстила из домаћинства.

Обука се реализује у административним просторијама Удружења Женски центар Ужице, док се не заврши комплетно опремање радионице Рециклажног центра, које подразумева инсталирање потребне опреме, али и грађевинску адаптацију и опремање простора намештајем. План је да се са практичним делом обуке крене током децембра месеца у опремљеном простору који ће представљати и радну средину, како за одабране кандидаткиње, тако и за будуће генерације наших суграђанки које се буду укључивале у овај програм.

Обука се изводи у складу са Планом и програмом који обухвата: сортирање текстила, учење шивења и штепања, производњу производа од рециклираног текстила и безбедност и заштиту на раду. Исту реализује тим стручњака из Ужица, на челу са професорком Иваном Стаматовић.

[ngg src=“galleries“ ids=“95″ display=“basic_thumbnail“]