Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Свечана додела уговора

Србија – Босна и Херцеговина, одржана је у етно-селу „Станишићи“ у Босни и Херцеговини, у организацији Заједничког техничког секретаријата овог Програма. Том приликом уручено је 16 уговора за исто толико пројеката које имплементира 32 прекогранична корисника и још мноштво партнерских организација и институција две земље. Један од пројеката који је одобрен за финансирање, у конкуренцији 149 пристиглих јесте и пројекат Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли.

У име водећих партнера, уговоре о донацији су, од представника Делегација Европске уније у Републици Србији и Босни и Херцеговини, примили гдин Марко Милојевић, технички директор ЈКП Дубоко из Ужица и гдин Един Диздаревић, технички директор ЈКП Комуналац из Тузле. Свечаност доделе уговора, истовремено је послужила и за размену информација о досадашњем току пројектних активности, као и договору наредних. Посебно користан био је сусрет представника два комунална предузећа која партнерски спроводе пројекат у Ужицу и Тузли, током кога су размењене практичне информације о самом процесу примарне селекције у школама, начину и динамици пражњења канти, заинтересованости школа за сам процес и др.

Поред водећих апликаната, пројекат партнерски спроводе  РРА Златибор и Удружење наставника Опстанак из Ужица и Центар за екологију и енергију из Тузле. Завршетак пројектних активности планиран је за април 2014. године.