Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији

И ове године  је расписан конкурс за једанесто по реду такмичење за најбољу технолошку иновацију, које се организује под покровитељством Владе Републике Србије и ресорног Министрства просвете, науке и технолошког развоја. Тим поводом,  РРА Златибор у оквиру пројекта СМАРТИННО –  Интелигентна мрежа и одрживи иновативни кластер, организије регионалну конференцију Паметан развој – знање, предузетништво и иновације, у среду, 1.априла са почетком у 12:00 часова.

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији, као државни пројекат, одржава се од 2005. године, а од 2007. године  у Такмичење су укључени и иноватори из Републике Српске, чиме се допринело повезивању и промоцији иновација у ширем региону. До сада је у такмичењу учествовало преко 2244 тимова са преко 6600 учесника, који су подижући своје капацитете и знања кроз обуке и консалтинг обезбеђен у оквиру такмичења, основали преко 75 нових предузећа са неколико стотина нових радних места, што је резултат који је посебно значајан.

Поред промоције Такмичења, на конференцији ће бити представљени успешни иноватори из Ужица који су учествовали на  претходним такмичењима, а о важности сарадња и умрежавања за подстицање иновативног пословања говориће Милош Јанковић, председник скупштине новооснованог кластера WЕСТ МЕТАЛ ГРОУП, који окупља фирме металског сектора Златиборског округа. О значају укључивања сектора образовања, односно улози знања, истраживања и инвација за развој МСП сектора, говориће професор Високе пословнно-техничке школе у Ужицу, Милован Миливојевић.