Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Одржана прва радионица Кластера металске индустрије Западне Србије WEST METAL GROUP

У четвртак 29. јануара 2015. године у просторијама фирме Пан Комерц  у Пожеги одржана је прву у низу радионица које се организују у оквиру Пројекта Успостављање функционалног рада Кластера металске индустрије Западне Србије WEST METAL GROUP.

Радионица је била организована са циљем да се дефинише  визија и циљеви  Кластера као и да се формулишу стратешке области интересовања. Ова активност је изабрана зато што формулисање визије, заједничких циљева и извођење стратегија из циљева има кључну улогу у интеграцији предузећа унутар кластера, као и њихову идентификацију с кластером. Процесом дефинисања визије и циљева ствара се заједничка основа рада и поверења за даљу сарадњу. Јасним дефинисањем циљева постиже се опште разумевање предстојећих задатака развоја кластера.

Иначе, Пројекат Успостављање функционалног рада Кластера металске индустрије Западне Србије WEST METAL GROUP се реализује оквиру Програма подрске иновативним кластерима који Национална агенција за регионални развој спроводи дужи низ година. Пројекат доприноси изградњи капацитета кластера како би могао да пружи организациону, логистичку, стручну, инфраструктурну, институционалну, техничку, информациону и друге врсте подршке својим чланицама и тиме допринесе њиховом развоју.