Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Биомаса и приватни сектор – радионица у Прибоју

О одрживој употреби биомасе у функцији подизања конкурентности привреде, говорили смо у петак 29. маја у Омладинском центру – Канцеларији за младе у Прибоју, на едукативној радионици за представнике фирми из општина Нова Варош, Прибој и Чајетина. Агенду скупа можете погледати овде.

Руководећи се искуствима из окружења која говоре да се ефикасном употребом биомасе може значајно допринети конкурентности привредних субјеката, на све захтевнијим тржиштима, конципирали смо ово предавање. Од представника фирме „Полиестер“ из Прибоја смо сазнали за њихове планове за изградњу комбинованог постројења за производњу електричне и топлотне енергије и уверили се да у Региону има освешћених привредника када је реч о искоришћењу дрвне биомасе као обновљивог извора енергије. Истовремено смо чули и низ проблема са којима се суочава локални произвођач пелета, превасходно у сегменту обезбеђења сировине за производњу. Ови и слични примери су нас уверили да је тема о којој говоримо широм Региона, више него актуелна, потребна и важна. Њеном ширењу и даљем разматрању допринели смо гостовањем у целовечерњој  емисији ТВ Прибој.

Наредну радионицу на исту тему, за привредне субјекте Ужица, Бајине Баште и Пожеге, организујемо почетком јуна месеца. Експерт ангажован за вођење радионица је гдин Слободан Јеротић.