Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Дани малине – промоција типичних производа Златиборског округа

У периоду од  22. до 23. јуна 2012. године у Ариљу је одржан је Први сајам малине – Дани малине у оквиру којег је Регионална развојна агенција Златибор из Ужица представила типичне производе са подручја Златиборског округа. На заједничком штанду РРА Златибор, представљени су производи: ЗЗ Профемине Здравчица, Удружења лончара  Злакуса, предузећа Ужички дукат и Подрум Симић, као и Миланке Тртовић, регистрованог пољопривредног произвођача Златарског сира.

Наступ на Сајму био је одлична прилика да се још једном широј јавности представи заједничка публикација Стање и перспективе развоја типичних производа у Златиборском округу, која је припремљена у првој фази имплементације Пројекта. Такође, промовисана је и Регионална мрежа за развој типичних производа чији су поједини чланови имали засебне штандове на Сајму.

Сајам је окупио произвођаче и прерађиваче малине и другог јагодастог воћа из Републике Србије и Босне и Херцеговине, дистрибутере механизације и опреме за воћњаке, дистибутере средстава за заштиту воћњака,банке и осигуравајућа друштва, угледне предаваче, произвођаче амбалаже, купце, представнике угоститељских и туристичких објеката.

Током два дана, велики број посетилаца је имао прилику да се детаљније упозна са публикацијом, реализованим активностима и наредним корацима на развоју традиционалних производа нашег краја, који су планирани Пројектом Развој типичних производа у североисточној БиХ и Златиборском округу у Србији. Пројекат финансира Европска унија, кроз Инструмент за претприступну помоћ (ИПА), Програм Прекограничне сарадње БиХ – Србија, а имплементирају га Удружење  Независни биро за развој из БиХ и Регионална развојна агенција Златибор из Ужица.

[ngg src=“galleries“ ids=“141″ display=“basic_thumbnail“]