У току фебруара месеца одржан је други круг радионица за шефове кухиња/куваре из ресторана и хотела са територије 5 општина Златиборског округа – Ужице, Чајетна, Прибој, Пријепоље и Нова Варош. Радионице су имале за циљ креирање специјализоване гастрономске понуде у поменутим општинама у сарадњи са Туристичким организацијама. Циљ радионице је креирање доручка у поменутим општинама који ће носити Жиг гаранције квалитета „Планинскои доручак“.
Радионице се реализују у оквиру пројекта Међуопштинске сарадње, фазе 2, коју спроводи Регионална развојна агенција Златибор, а финансира амерички Програм одрживог локално-економског развоја.
Са учесницима радионице радио је Ненад Гладић, у свету гастрономије познат као „Лепи брка“. На самим радионицама се дискутовало на тему локалне кулинарске традиције и јела која већ постоје у општинама у које ће се инкорпорирати одабрани производи. Акценат је стављен на одабиру јела и изради рецепата која би требало да буду у менију и кувару са производима са територија општина укључених у пројекат.
[ngg src=“galleries“ ids=“84″ display=“basic_thumbnail“]