Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Efikasno upravljanje energiom​ Opština Požega

Efikasno upravljanje energiom

RRA Zlatibor je u saradnji sa Opštinom Požega, početkom novembra, organizovala dvodnevne konsultacije za tehničko osoblje javnih objekata i za građane, na temu efikasnog upravljanja energijom, kako u javnim objektima, tako i u domaćinstvima.


Energetski tim RRA Zlatibor, u saradnji sa energetskim savetnicima Nikolom Vujovićem i Željkom Zečevićem, upoznao je korisnike sa principima racionalne upotrebe energije, u cilju ostvarivanja ušteda i smanjenja negativnih uticaja na životnu sredinu. Poseban segment dvodnevnog rada, bilo je direktno odgovaranje na konkretna pitanja i nedoumice, koje su učesnici imali u svakodnevnom životu i radu. Posebna pažnja je posvećena javnom konkursu za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, koji se drugu godinu za redom raspisuje u opštini Požega, a na koji je ove godine pristiglo 70 prijava.


Sudeći po interakciji koja je ostvarena sa učesnicima, sa ovakvom praksom treba nastaviti i u narednom periodu, na čemu će RRA Zlatibor kontinuirano raditi kroz svoj Centar kompetencija za energetsku tranziciju i klimatske promene Zlatiborske oblasti.