Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Инфо-радионице одржане у Ужицу

Прошле недеље, Ужичани су имали прилику да у четири одвојене информативне радионице сазнају резултате анализе садашњег стања у сегменту коришћења дрвних горива у домаћинствима, али и да добију корисне савете како да унапреде употребу огревног дрвета. Ове нове и занимљиве информације предочене су им од стране стручног тима пројекта „Ефикасно коришћење огревног дрвета у домаћинствима у Србији“ који је део GIZ DKTI програма „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“, професора Бранка Главоњића и Милице Вукадиновић.

Саме радионице су организоване уз подршку Регионалне развојне агенције Златибор која се потрудила да их уприличи у различитим срединама и за различите циљне групе, како би се постигао што бољи едукативни ефекат. У четвртак, 02. априла, у простору Градског развојног центра, скуп је уприличен за чланове Еко клуба Ужице, док је за становнике Лужничке долине, презентација организована у Дому културе у Карану. У петак, 03. априла, организована је презентација за становнике насеља Коштица, једног од најугроженијих делова Града када је реч о аеро-загађењу, у Дому ученика средњих школа, док су становници Потпећких села присуствовали предавању у вечерњим сатима истог дана у простору Етно парка Терзића Авлија у Злакуси.  

Ефикасним коришћењем огревног дрвета штедимо енергију, природу, време и новац… биле су главне поруке које су Ужичани имали прилику да чују на информативним радионицама које су део шире јавне кампање која је започета крајем прошле године и биће настављена и током ове и наредне грејне сезоне. У оквиру исте планиран је јавни скуп у Ужицу, 25. априла, са почетком у 11:00, на паркинг простору Међај (пут према градској плажи), када ћемо о ефикасној употреби огревног дрвета говорити на отвореном уз демонстрацију правилног сагоревања дрвне биомасе у пећима реномираним домаћих произвођача. 

Више информација можете наћи на интернет страни пројекта http://www.bioenergy-serbia.rs.

Чланак из Вести можете погледати овде.

[ngg src=“galleries“ ids=“62″ display=“basic_thumbnail“]