Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Јавни скуп на тргу у Бајиној Башти

У петак, 20. марта на централном тргу у Бајиној Башти, одржан је јавни скуп „Ефикасно коришћење огревног дрвета у домаћинствима у Србији“ са циљем да се грађанству приближи проблематика коришћења дрвета у сврху производње топлотне енергије.

Ову презентацију на отвореном, партнерски су организовали: реализатор пројекта, конзорцијум E4tech/Quiddita, општина Бајина Башта и Регионална развојна агенција Златибор.

Посетиоцима су се представили произвођачи уређаја на чврста горива са својим производним програмом. Том приликом је ложено огревно дрво и демонстрирано сагоревање дрвних пелета, са циљем едукације грађана о разлици и ефектима коришћења сувог и сировог дрвета, фазама процеса сагоревања дрвета и дрвних пелета и енергетској ефикасности уређаја који користе чврсто гориво и много чему другом што је грађане интересовало из ове области. Присуство грађана и велика заинтересованост за тему потврдили су очекивања оранизатора и мишљење да је локално становништво најадекватнија циљна група када је ова област у питању.

Догађај је представљао активност пројекта „Ефикасно коришћење огревног дрвета у домаћинствима у Србији“ који је део GIZ DKTI програма „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“ који се спроводи у оквиру билатералне сарадње Републике Србије и Савезне Републике Немачке. У његовој организацији партнерски учествује и Регионална развојна агенција Златибор кроз пројекат „Промоција одрживе употребе биоенергије у Златиборској области“, који сe реализује уз подршку Нeмачке организације за међународну сарадњу – GIZ.

Користимо прилику да се захвалимо општини Бајина Башта на свесрдној помоћи у реализацији скупа и да најавимо први наредни догађај оваквог карактера у Ужицу, крајем априла.

[ngg src=“galleries“ ids=“64″ display=“basic_thumbnail“]