Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Најчешће грешке у предлозима пројеката

У сусрет новом позиву за прекограничну сарадњу Србија-Босна и Херцеговина,  Заједнички технички секретаријат организовао радионицу за потенцијалне апликанте у Бањи Врујци  27. фебруара 2013. Иако је радиница првенствено била намењена апликантима чији пројекти нису препоручени за финансирање, најављене теме привукле су и велики број успешних апликаната из Србије и Босне.

Акценат је стављен на најчешће грешке које су се јављале у пројектима предатим на претходним позивима. Учесници су упознати са сваком од фаза у  евалуационом  процесу, а представници ЗТС-а су кроз илустративне примере покушали да им дау јасне инструкције за писање предлога пројеката за следећи позив.

Према најавама које су се чуле на радионици, 3. Позив за прекограничну сарадњу Србија-Босна и Херцеговина, биће објављен у првој половини текуће године. Измене у процедурама и прописима на нивоу Европске уније, утицаће и на предстојећи конкурс. За подносиоце предлога пројеката значајна је измена да се пуна апликација доставља тек након одобрења сижеа пројекта, што није био случај у претходним позивима