Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

НАСТАВАК АКТИВНОСТИ НА ИЗРАДИ ЗАЈЕДНИЧКОГ АКЦИОНОГ ПЛАНА У ОКВИРУ ПОРАЛИСТ ПРОЈЕКТА

Након паузе од четири месеца настале услед увођења ванредних мера изазваних епидемијом вируса COVID – 19, у понедељак, 1. јуна 2020. године у Пријепољу, чланови радне групе са територије обе прекограничне општине наставили су рад не дефинисању појединих елемената заједничког Акционог плана. Због још увек важећих мера на граничним прелазима између Србије и Црне Горе, чланови радне групе са подручја општине Бијело Поље присуствовали су састанку путев видео позива.

Тема састанка била је SWOT анализа, настала као резултат претходних радних састанака и у највећој мери захваљући активном и партиципативном процесу у којем су учествовале све заинтересоване стране са подручја општина Пријепоље и Бијело Поље. Састанак је пружио прилику да се на основу консктруктивних предлога и сугестија око 30-ак присутних учесника, представљена анализа снага, слабости, прилика и претњи додатно унапреди и послужи као основ за дефинисање стратешких приоритета, циљева и мера на пољу одрживе употребе и заштите природних ресурса. Усаглашени ставови до којих се дошло на овом састанку биће интегрисани у заједнички Акциони план за очување и заштиту биодиверзитета две прекограничне општине, који представља један од главних резултата Поралист пројекта и важан корак напред за валоризацију и одрживо коришћење  природних ресурса за добробит долазећих генерација.

Пројекат ПОРАЛИСТ кофинасира Европска унија у оквиру финансијског инструмента претприступне помоћи (IPA II) кроз Програм прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020, а партнерски на територији општина Пријепоље и Бијело Поље, спроводе Регионална развојна агенција Златибор, Институт за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ и НВО Мултимедијал Монтенегро. Уговор за суфинансирање средствима Европске уније потписан је са Министарством финансија Републике Србије – Сектором за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

dav
dav