Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Обуке волонтера

Прве две, од укупно четири обуке за волонтере, одржане су за дане викенда у Градском развојном центру Ужице. Први дан обуке био је посвећен теоријској обуци из области компостирања и његовог значаја за заштиту животне средине. Овом приликом волонтери су детаљно упознати са поступком компостирања и коришћења компоста.

Током другог дана обуке, волонтери су имали прилику да практично примене стечено знање. Наиме, посетили су ОШ „Нада Матић“, школу у којој већ постоји компостер, и имали прилику да самостално припреме материјал и отпочну поступак компостирања. 

Након завршених обука, тачније од 14. јуна, волонтери ће посети грађане који су одабрани за доделу компостера и детаљно их упутити у поступак компостирања и начина коришћења добијеног компоста. На овај начин директо ће се утицати на смањење депоновања органског отпада, који чини једну трећину отпада коју просечно домаћинство одлаже. Такође, грађани ће имати прилику да користе добијени компост уместо вештачких ђубрива у својим баштама и травњацима и тако додтно допринети очувању животне средине.