Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Одржан јавни скуп у Ужицу

У суботу, 25. априла на паркинг простору Међај у Ужицу, одржан је јавни скуп „Ефикасно коришћење огревног дрвета у домаћинствима у Србији“ са циљем да се грађанству приближи проблематика коришћења дрвета у сврху производње топлотне енергије. Ову презентацију на отвореном, партнерски су организовали: реализатор пројекта конзорцијум E4tech/Quiddita, Град Ужице и Регионална развојна агенција Златибор.

За ову прилику организатори су обезбедили представљање домаћих  произвођача уређаја на чврста горива, који су демонстрирали сагоревање дрвних пелета и огревног дрвета у њиховим пећима, са циљем едукације грађана о разлици и ефектима коришћења сувог и сировог дрвета, фазама процеса сагоревања дрвета и дрвних пелета и енергетској ефикасности уређаја који користе чврсто гориво и много чему другом. На штандовима на отвореном били су заступљени производни програми: „Тим Систем“ Стара Пазова, „МБС“ Смедерево, „Алфа Плам“ Врање и „АБЦ Производ“ Ужице.

Догађај представља активност пројекта „Ефикасно коришћење огревног дрвета у домаћинствима у Србији“ који је део GIZ DKTI програма „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“ који се спроводи у оквиру билатералне сарадње Републике Србије и Савезне Републике Немачке. У његовој организацији партнерски учествује и Регионална развојна агенција Златибор кроз пројекат „Промоција одрживе употребе биоенергије у Златиборској области“, који сe реализује уз подршку Нeмачке организације за међународну сарадњу – GIZ.

Користимо прилику да се захвалимо Граду Ужицу на свесрдној помоћи у реализацији скупа и да најавимо додатне едукативне садржаје широм региона, почев већ од понедељка, 27. априла и општине Прибој у којој организујемо информативно предавање за грађанство.

Медијске прилоге о самом догађају можете погледати овде:

Емисију Радио Луне „О ефикасном коришћењу огревног дрвета“ можете скинути овде.

[ngg src=“galleries“ ids=“61″ display=“basic_thumbnail“]