Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Одржана прва заједничка радионица

Прва заједничка тродневна радионица у оквиру пројекта Развој типичних производа у североисточној Босни и Златиборском округу у Србији одржана је од 2-4. септембра 2012. године на Белој Земљи, у хотелу Златиборска ноћ. РРА Златибор и Независни биро за развој, креирали су програм рада намењен ·представницима удружења произвођача типичних производа из оба прекогранична подручја, која су истовремено и чланови неформалних регионалних мрежа које су успостављене током претходних пројектних активности.

Циљ Прве тродневне заједничке радионице било је унапређење капацитета удружења у областима управљања удружењима и маркетинг планирања, како кроз упознавање са теоријским елементима, тако и кроз практичан рад, јер је питање маркетинга најкомплексније и најважније за развој типичних производа. Учесници ће након радионице радити на маркетинг плановима својих удружења, на основу којих ће уз подршку консултантског тима ХAOSOLUTIONS креирати заједнички маркетинг план прекограничног подручја, са посебним акцентом на промоцију.  

Саставни део програма рада биле су и посете Удружењу лончара Злакуса (манифестација Јесен у Злакуси и Лончаријада 2012), Музеју Старо село Сирогојно и  Музеју плетиља у оквиру Sirogojno Company.

У склопу активности подршке произвођачима традиционалних производа, на другој заједничкој радионици која ће бити одражана у Босни и Херцеговини, биће обрађене теме из области финансија и стратешког планирања са фокусом на акционо планирање, након чега ће бити креиран и усвојен оквир за заједнички акциони план обе мреже.