Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Отворена реновирана теретана у специјалној болници Чигота на Златибору

У Специјалној болници Чигота, 26. марта 2014. године у 12 часова, отворена је теретана која је реновирана у оквиру CBC пројекта Развој и промоција здравственог туризма у прекограничном подручју Босна и Херцеговина и Србија. Пројекат CROSS SPA финансира Европска унија, а реализује Туристичка организација регије Западна Србија из Ужица у партнерству са Фондацијом локалне демократије из Сарајева. Партнери на пројекту су Регионална развојна агенција Златибор из Ужица и Сарајевска регионална развојна агенција SERDA.

Набављена и постављена опрема је прилагођена потребама корисника здравствених програма Чигота и Чиготица, а поред ове, примарне функције, справе могу користити и сви остали заинтересовани корисници постојећих и нових здравствених програма ове установе. Здравствене програме Специјалне болнице Чигота до сада је користило око 40.000 корисника, а  програм Чиготица преко 3.000 гојазне деце.

Отварању реновиране теретане, поред представника Чиготе и пројектних партнера, присуствовали су представници Туристичке организације Србије, Министарства привреде Републике Србије – Сектор за туризам, председнице Кластера здравственог, spa и velnes туризма Србије и Medical Spa Асоцијације Србије, као и представници локалних туристичких организација, туристичких агенција, удружења туристичких водича и домова здравља из Босне и Херцеговине и Србије.

Вест и видео записе са отварања теретане можете погледати овде.

Линк: Делегације Европске уније у Републици Србији

[ngg src=“galleries“ ids=“125″ display=“basic_thumbnail“]