Регионална Развојна Агенција Златибор

031/523-065

office@rrazlatibor.rs

Почетна конференција пројекта „Отпад није смеће“

У свечаној сали града Ужица, у четвртак 27. марта 2014. године, одржана је почетна конференција пројекта „Отпад није смеће“, који партнерски реализују град Ужице, општина Чајетина, ЈКП Биоктош из Ужица, КЈП Златибор из Чајетине и Регионална развојна агенција Златибор из Ужица. Ова прилика је послужила за званичну промоцију пројекта који је формално стартовао 3. фебруара и реализоваће се у периоду од годину дана.

У уводном деле присутнима су се обратили представници партнера на пројекту: Зоран Ковачевић испред града Ужица, Владимир Јосиповић општина Чајетина, директорка ЈКП Биоктош Мирјана Радивојчевић, директор КЈП Бориша Шундерић и директор Регионалне развојне агенције Златибор Славко Лукић. У другом делу конференције презентован је пројекат од стране координатора пројекта Александра Тасића. Овом приликом истакнуте су користи од пројекта које ће имати грађани двеју локалних заједница као крајни корисници, као и планирана техничка и кадровска унапређења у раду два комунална предузећа.

Сви говорници су били сагласни да је примарна селекција неминовност у процесу успешног управљања отпадом, а сам пројекат шанса за унапређење у овој области, као и прилика да се покажемо као одговорно друштво у области заштите животне средине. Посебан осврт био је на донаторске програме, посебно програме ЕУ, као могућност за кориснике са ових простора да унапреде стање у својим локалним заједницама у свим областима, посебно у области животне средине.

Агенду догађаја можете преузети овде

Вести и видео записе са конференције можете погледати овде.

Прилог ТВ Лав можете погледати овде.

[ngg src=“galleries“ ids=“121″ display=“basic_thumbnail“]